Pedro Acosta fa història: el pilot més jove a guanyar tres carreres seguides

El jove murcià, de 16 anys, ha guanyat a Jerez el Gran Premi d'Espanya i és el primer en 73 anys que fa quatre podis en les seues primeres quatre carreres

Pedro Acosta amb el trofeu de campió
Pedro Acosta amb el trofeu de campió / Julio Muñoz (Efe)

El pilot de Moto3, Pedro Acosta, està reescrivint la història del motociclisme. El jove murcià, de 16 anys, ha guanyat a Jerez el Gran Premi d'Espanya i s'ha convertit en el pilot més jove de tots els temps a aconseguir tres victòries seguides. A més, és el primer en 73 anys que fa quatre podis en les seues primeres quatre carreres.

En una gran última volta, el jove debutant ha recuperat el lideratge de la carrera i ha tancat tots els forats per a forçar l'error dels seus rivals. De fet, en l'última corba, Acosta ha tancat l'interior i ha obligat Öncü a forçar la traçada, fet que ha provocat que caiguera, i que s'emportara Darryn Binder i Jaume Masià. El d'Algemesí, finalment, ha pogut acabar la carrera en el lloc 22, fora dels punts.

Els altres dos pilots valencians de la categoria, Carlos Tatay i Sergio García, han acabat, respectivament, en sisé i tretzé lloc.

Arón Canet, el millor valencià en Moto2

En la prova de Moto2 el triomf ha sigut per a l'italià Fabio Di Giannantonio, i el seu compatriota Marco Bezzecchi i el britànic Sam Lowes l'han acompanyat Al podi. Arón Canet, nové, ha sigut el millor valencià, amb Jorge Navarro dotzé. Héctor Garzó no ha pogut acabar la carrera.

Lecuona suma un punt en la carrera de MotoGP

L'australià Jack Miller ha aprofitat els errors del francés Fabio Quartararo, líder del Mundial, per a endur-se el triomf en la prova de MotoGP. Els italians Francesco Bagnaia i Franco Morbidelli han completat el pòdium, amb Joan Mir, Aleix Espargaró i Maverick Viñales com a millors espanyols, en cinqué, sisé i seté lloc. Marc Márquez, que ha patit dues caigudes en els entrenaments, ha acabat en una meritòria novena posició. El valencià Iker Lecuona ha sigut quinzé i ha sumat el segon punt de la temporada.

També et pot interessar