Pedro Acosta guanya el mundial de Moto3

El pilot murcià del Bressol de Campions es converteix en l'espanyol més jove a ser campió i en el primer que guanya el títol en l'any del seu debut en la categoria

Pedro Acosta, després de la carrera
Pedro Acosta, després de la carrera / Marcelo Del Pozo (Reuters)

Pedro Acosta ha fet història al Gran Premi de l'Algarve. El pilot murcià del Bressol de Campions s'ha convertit amb 17 anys i 166 dies en l'espanyol més jove a ser campió del món de motociclisme, i en el primer que guanya el títol en l'any del seu debut en Moto3.

Acosta ha certificat la victòria en el Mundial com els campions, ja que ha guanyat la carrera a Portugal, en el seu sisé triomf de la temporada. Però no ho ha tingut fàcil, ja que l'italià Dennis Foggia podia allargar la resolució del campionat fins a Xest si guanyava la prova de l'Algarve. I Foggia era líder en l'última volta, però el jove murcià l'ha avançat en la tercera revolta i, a més, Darryn Binder s'ha endut per davant l'italià. Acosta ha tingut un final de carrera plàcid per a assaborir el seu primer títol.

La caiguda de Binder i Foggia també ha acabat amb Sergio García, que tornava després de perdre's les últimes dos proves per lesió, per terra. Carlos Tatay, dotzé, ha sigut el millor valencià, seguit de Jaume Masià, denové.  

Remy Gardner, a un pas del títol de Moto2 

En Moto2, l'australià Remy Gardner ha aconseguit la segona victòria de la temporada, que pràcticament li garantix el títol mundial de la categoria. Així i tot, haurà de certificar la victòria en l'última prova del Mundial, la setmana que ve a Xest, ja que compta amb 23 punts d'avantatge sobre el madrileny Raúl Fernández, amb 25 encara en joc.

Arón Canet ha sigut el millor valencià en la carrera, en acabar en un meritori quart lloc, que li permetrà lluitar pel cinqué lloc de la classificació general a Xest. Jorge Navarro ha finalitzat seté I Héctor Garzó, dotzé.

Bagnaia guanya una accidentada carrera de MotoGP

L'italià Francesco Bagnaia ha sumat a Portugal la tercera victòria de la temporada, en una carrera que ha finalitzat dues voltes abans del que estava previst per una caiguda en què s'han vist implicats el valencià Iker Lecuona i el portugués Miguel Oliveira. El millor espanyol ha sigut Joan Mir, que ha acabat en segon lloc.

També et pot interessar

stats