Leyre Romero elimina a València la finalista de Roland Garros júnior

Acompanyarà Nuria Párrizas i Rebeka Masarova, que ja estan classificades

Leyre Romero, després de la victòria contra Sierra
Leyre Romero, després de la victòria contra Sierra / Obert Internacional de València

La segona jornada de l'Open BBVA Internacional de València es va tancar amb el partit entre la finalista de Roland Garros júnior, l'argentina Solana Sierra, i Leyre Romero, que va durar al voltant de dues hores i es va saldar amb victòria de la tenista valenciana per 7-5 i 6-2 per a segellar el seu pas a huitens de final.

Romero, procedent de la fase classificatòria, no va permetre en cap moment que la promesa del tenis argentí se sentira còmoda sobre la terra batuda de l'Sporting Club. La jove de 17 anys segurament va acusar el cansament del torneig francés i la seua poca experiència en aquests nivells, que, sumats a l'encert i el bon joc de la jugadora espanyola, van decantar el duel nocturn.

La també valenciana Ángela Fita, que arribava al torneig després d'aconseguir el triomf més important de la seua carrera en el torneig ITF World Tennis Tour —de seixanta mil dòlars i disputat a Itàlia— que va suposar la seua irrupció en el top 300 del rànquing mundial, va caure en un primer set irregular i amb moltes oportunitats de break per 4-6 contra la ucraïnesa Katarina Zavatska.

En la segona manega, la de Xàtiva va saltar a la pista millor que la seua oponent, amb un gran revés, i es va adjudicar el segon parcial. Fita afrontava el tercer set en la seua terra acompanyada d'un públic que l'animava des de la graderia, i, malgrat que va començar avançant-se Zavatska, l'espanyola va respondre posant-se per davant 2-1, però no va aconseguir superar la rival, que va certificar el pas a huitens en la seua tercera bola de partit per 3-6.

Amb aquesta victòria, Zavatska, que va superar la fase prèvia amb una victòria sobre la russa Yana Sízikova, s'enfrontarà en huitens de final a la líder del quadre del torneig, l'espanyola Nuria Párrizas. La tenista granadina va guanyar la francesa Jacquemot, també provinent de la prèvia, a la qual va remuntar 4-6, 6-1 i 6-4.

Aquest dimecres es disputa la tercera jornada, amb un sol duel individual amb participació espanyola. Rebeca Mas, que també va superar la polonesa Chwalinska en la primera ronda, s'enfronta a la xinesa Wang. I aquesta vesprada, en dobles, juntament amb Bolsova, disputarà els quarts de final contra la parella formada per les dues valencianes, Leyre Romero i Ángela Fita.

La tenista Núria Párrizas
La tenista Núria Párrizas

També et pot interessar

stats