Orlando Ortega, sense medalla per la invasió d'un rival

McLeod va envair el seu carril i va entropessar amb ell a pocs metres de meta, deixant-lo en quinta posició en 110 metres tanques

Moment en què el jamaicà Omar McLeod envaix el carril de Ortega i el fa entropessar
Moment en què el jamaicà Omar McLeod envaix el carril de Ortega i el fa entropessar / Reuters

L'ontinyentí Orlando Ortega, clara aposta per a pòdium en el Mundial d'atletisme de Doha ha perdut l'oportunitat de fer medalla després que el seu carril fora envaït pel jamaicà Omar McLeod a pocs metres de meta. "Que et lleven una medalla així... no. A mi, que em guanyen corrent més que jo, que em guanyen deixant-me tirat a la meta sí... però així no. Jo vaig pel meu carril i treballe la meua tècnica per a fer-ho. Tot un any treballant per a aquest moment no val la pena" ha declarat el jove en acabar la prova en quinta posició. "Ha sigut un robatori. Si veus la repetició, és evident que es clava al meu carril i jo he d'apartar-lo amb una mà per a poder passar. M'ha furtat una medalla perquè jo podia lluitar per l'or fins al final", ha afegit.

El jove, d'origen cubà i domiciliat a la capital de la Vall d'Albaida, era una aposta quasi segura per a obtindre medalla en els mundials. Després d'haver aconseguit la seua segona Diamond League, en les proves classificatòries va fer la millor marca amb 13,15 segons. Hui dimecres es feia primer la semifinal, on tornava a classificar-se amb una marca de 13,16 segons en la tercera ronda i passades les deu s'enfrontava a la final, en què eixia en el carril número cinc. 

De moment, la Federació Espanyola d'Atletisme ja ha presentat una reclamació pels fets i estan a l'espera de la resolució del comité.

També et pot interessar