Oliva acull la VIII Marxa Cicloturista Alberto Contador, de 167 quilòmetres

La prova tindrà lloc el 29 de setembre amb inici i final a Oliva en un circuit amb 3.114 metres de desnivell acumulat.

La VII Marxa Alberto Contador es disputarà el divendres 29 de setembre amb inici i final a Oliva
La VII Marxa Alberto Contador es disputarà el divendres 29 de setembre amb inici i final a Oliva / @MarchaContador

La huitena edició de la Marxa Alberto Contador tornarà a recórrer les carreteres de les comarques de la Marina i la Safor, en un recorregut exigent, de 167 quilòmetres, 9 ports de muntanya, entre els quals hi ha els de Rates, Fageca, Tollos o Mirador del Xap, i un desnivell acumulat de més de 3.100 metres, que la converteix en una de les més exigents del panorama de marxes cicloturistes de tot l'estat. A més del mateix Alberto Contador, que estarà present i disputarà la prova, hi haurà altres corredors professionals que acompanyaran el corredor de Pinto, un dels pocs ciclistes que ha guanyat les tres grans proves per etapes –Tour de França (2), Giro d'Itàlia (2) i Vuelta a Espanya (3). 

Però l'activitat ciclista no es redueix a la prova, que tindrà lloc el dissabte, 29 de setembre. Des de dos dies abans, els dies 27 i 28 de setembre, els amants de la bicicleta podran gaudir de l’Expo Marxa Alberto Contador, amb la presència de fabricants i marques nacionals i internacionals del món de la bicicleta. 

Lleis més estrictes

En la presentació de la prova, Alberto Contador ha repassat alguns dels temes d'actualitat en el ciclisme, tant de competició com del món cicloturista, sobretot el de la seguretat a la carretera: "Molts accidents, molta gent agafant la bicicleta totes les setmanes i molts atropellaments que als ciclistes els costa entendre, molt pels efectes de alcohol", assenyalava l'exciclista professional. Així, el de Pinto creu que "no pot ser que la llei continue així", i espera que es puga canviar perquè els implicats en accidents, i que s'evidencie que han consumit alcohol o drogues, tinguen un castic més gran. "No pot ser que aquell que supere la taxa d’alcoholèmia i vaja drogat estiga al carrer l’endemà del sinistre", es queixa el madrileny. 

Respecte de la Vuelta, que domina l'anglés Simon Yates, amb opcions per a l'espanyol Alejandro Valverde i el colombià Nairo Quintana, segon i tercer classificats, Contador ha indicat que una de les claus seran els 32 quilòmetres de la crono de Santander, prevista per a aquest dimarts. "La contrarellotge li va bé a Alejandro", assegura l'excorrredor, que va reconéixer que ha tingut un sentiment d'enyor de la prova, que va córrer l'any passat. No obstant això, no es penedeix de la seua retirada. "El ciclisme és la meua passió, però cali posar-li data", ha assegurat. Això sí, ha reconegut que podia haver estat en actiu "tres anys més a bon nivell", però que la seua intenció era retirar-se al màxim nivell i deixant "un gran record". 

A més, ha assegurat que el britànic Chris Froome, que enguany no ha pogut imposar-se en el Tour de França que ha guanyat el seu company d'equip, Geraint Thomas, "està capacitat per a guanyar-ne més" i, respecte de les crítiques al conservadorisme del colombià Nairo Quintana en la Vuelta, ha sigut diplomàtic. "Cadascú te la seua tàctica i fa la seua carrera", ha comentat.

També et pot interessar

stats