Oier Ibarguren, victòria d'etapa i nou líder de la Volta a Castelló

El corredor de l'equip Baqué s'ha imposat en la segona etapa, d'Onda a Benicàssim

La muntanya ha començat a la Volta a Castelló
La muntanya ha començat a la Volta a Castelló / Volta a Castelló

Aquest divendres s'ha disputat la segona etapa de la Volta a Castelló de 126 quilòmetres, amb eixida a Onda i arribada a Benicàssim. L'etapa ha estat marcada per 3 pujades, en dues ocasions a l'alt d'Infanteria, de segona categoria, i a 16 quilòmetres de meta, la pujada al Desert de les Palmes, també de segona categoria.

La primera escapada, formada per sis corredors, ha fregat el lideratge virtual després del primer pas per l'alt d'Infanteria amb tres minuts d'avantatge sobre el pilot. El segon pas pel mateix alt ha sigut ben diferent, i els ciclistes més forts han aprofitat les rampes de fins al 17% per a dinamitar la carrera. En el quilòmetre 78, una vintena de corredors han neutralitzat l'escapada i han deixat arrere al líder i vencedor de la primera etapa, Jonathan Couanon (Aix-en-Provence).

Juan Belandria (Mutua Levante) i Ibarguren han aconseguit obrir forat en la pujada al Desert de les Palmes i han coronat amb uns segons d'avantatge sobre el grup de 16 ciclistes controlat per l'equip Lizarte. En la meta de Benicàssim, amb 55 segons d'avantatge, Oier Ibarguren ha imposat la seua punta de velocitat sobre el corredor veneçolà i ha aconseguit la victòria d'etapa i el mallot groc de líder de la general.

Aquest dissabte es disputa l'etapa reina, de 133 quilòmetres, entre el Grau de Castelló i Vistabella.

També et pot interessar

stats