Octavio Sanchis: 'Córrer em va facilitar un treball'

L'atleta popular i treballador de Cárnicas Serrano, Octavio Sanchis, participarà en l'edició que fa set de la Carrera de les Empreses Valencianes.

L'atleta Octavio Sanchis va ser el guanyador de la VI Carrera de les Empreses
L'atleta Octavio Sanchis va ser el guanyador de la VI Carrera de les Empreses

Si algú està preguntant-se què és un "runnker" ara li ho explique. És el terme compost per les paraules angleses "runners" i "workers" que s'utilitza per a parlar dels treballadors-corredors. La peculiaritat d'aquesta carrera de les empreses és que els participants corren amb els seus companys de treball. La prova està organitzada pel Grup Nostresport i Píndaro Sports, amb el patrocini de la Unió Professional de València. Octavio Sanchis (Albaida, 1982) és el guanyador de l'edició de l'any passat, i el club al qual pertany, el Cárnicas Serrano, l'equip que més participants aporta a la prova. Octavio és campió d'Espanya de marató per equips i subcampió de tres edicions de la Volta a Peu de València. 

El guardonat atleta popular duu 4 anys treballant a l'empresa d'embotits i alguns més competint en el seu club d'atletisme. L'afició a córrer i les seues bones marques li van obri un nou camp laboral quan es va quedar sense faena. Com diu ell mateix: "Córrer em va facilitar un lloc de treball. Cárnicas Serrano em va fitxar per al seu club d'atletisme i després em va posar a treballar en l'empresa com a un operari més". Octavio destaca que la companyia no vol fer diferències entre el personal. "Treballem com qualsevol altre de la plantilla, però tenim facilitat per a canviar de torn si hem de preparar alguna marató", ha explicat.

Cárnicas Serrano amb l'esport

L'empresa d'elaborats càrnics, ubicada al polígon de Fuente del Jarro de Paterna, té en la seua nònima professionals del club d'atletisme que compaginen les jornades laborals envasant carn amb els entrenaments. És el cas d'Octavio i d'altres destacats corredors com ara Luis Félix Martínez, Mohammed Mohattane, Julián Ramírez i Rafa Fambuena.

Cárnicas Serrano està lligada a l'atletisme des de fa més de 35 anys, quan Blas Serrano, el seu president, va decidir fundar un club juntament amb alguns treballadors de la fàbrica. Des d'aquell moment, l'atletisme i els seus valors formen part de la cultura de l'empresa de Serrano. En el club conviuen corredors d'elit i populars, aquesta és la seua essència.

Octavio Sanchis treballant a Cárnicas Serrano / Cárnicas Serrano

Córrer amb els companys de treball

Els mesos previs a la celebració de la carrera, l'empresa impulsa un programa d'activitats per a fomentar-hi la participació entre els empleats. Prop de 150 treballadors, la meitat de la plantilla, disputaran la prova de diumenge. "Córrer al costat del teus companys de treball és especial i diferent. Ens ho passem bé i els animem a iniciar-se en aquest món. Estar amb ells fora de l'entorn laboral és enriquidor", ens diu Octavio Sanchis. 

Vora 200 empreses valencianes participaran en aquesta carrera de les professions que també té un fi solidari. Per cada inscripció es donarà 1 euro a entitats benèfiques.

També et pot interessar

stats