Noruega es rebel·la contra la norma del biquini en l'esport femení

Ara, després de rebre sancions, la federació enviarà una carta de protesta a Europa amb el suport de Suècia, Dinamarca i França

Imatge del partit
Imatge del partit pel bronze del Campionat d'Europa d'handbol platja / Twitter: @ArenaHandballT

La selecció noruega d'handbol femení va jugar el partit pel bronze del Campionat d'Europa d'handbol platja, contra la selecció espanyola, amb pantaló, i va desafiar així la normativa de la federació europea d'handbol.

Espanya es va endur la victòria i la medalla, i segons algunes fonts del país escandinau, les jugadores noruegues se'n tornaren amb una multa econòmica.

Segons la normativa, les jugadores "han de portar biquinis inferiors amb talla ajustada i tall en angle ascendent cap a la part superior de la cama", i fins i tot estipula que "el costat ample ha de ser d'un màxim de 10 centímetres". En el voleibol de platja la norma reduïa la tela encara més, a només 6 centímetres.

La federació noruega va protestar des de principis d'any i demanava la supressió de la norma. Les jugadores van apuntar que la norma és sexista i que, a més, se sentien incòmodes. Ara, després de rebre les sancions, enviaran una carta de protesta a la federació europea amb el suport de Suècia, Dinamarca i França.

També et pot interessar

stats