Noruega posa fi a la imbatibilitat d'Espanya (23-27)

Tot i la derrota, els hispanos encara depenen de si mateixos per a accedir a semifinals i, fins i tot, podrien ser primers de grup

El petrerí Gedeón Guardiola tracta de blocar un llançament rival
El petrerí Gedeón Guardiola tracta de blocar un llançament rival / Martin Divisek (Efe)

La selecció espanyola d'handbol ha tornat a perdre un partit en un Campionat d'Europa quatre anys després. La ratxa d'imbatibilitat s'ha aturat en 17 partits (16 victòries i un empat) després de la derrota contra Noruega (23-27) en la tercera jornada de la segona fase del campionat. Tot i la derrota, els hispanos accediran a semifinals si guanyen l'eliminada Polònia dimarts i, fins i tot, podrien ser primers de grup.

Espanya no ha trobat mai resposta, ni en atac ni en defensa, al joc de l'equip nòrdic. Malgrat ser conscient que havia d'actuar amb la paciència necessària en atac per a generar espais en la sòlida defensa noruega, el conjunt espanyol ha caigut en la precipitació. El 2-0 inicial ha sigut un miratge i Noruega ha començat a agafar avantatges importants en l'equador de la primera part (6-10), que ha acabat amb un 11-14 favorable als nòrdics.

Al cap de deu minuts de la represa, els hispanos han aconseguit situar-se a només un gol (19-20). Però onze minuts sense marcar i un parcial de 0-4 han posat fi a les esperances de remuntada espanyoles.