La nord-americana Ruth Winder guanya l'etapa de Gandia i és la primera líder de la prova

El port de Barx marca la diferència i provoca l'escapada del dia, amb quatre ciclistes destacades, entre elles la balear Mavi García.

Ruth Winder, primera líder de la prova
Ruth Winder, primera líder de la prova
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Daniel Hermosilla
21 de febrer 2019 - 19:05

La ciclista nord-americana, Ruth Winder (Trek-Segafredo) és la primera líder de la Setmana Ciclista Valenciana-Volta Comunitat Valenciana Fèmines-, en imposar-se en un reduït esprint de quatre corredores, a Gandia, on ha acabat la primera etapa, de 126 quilòmetres, amb dos ports puntuables, Barxeta i Barx, aquest últim a 13 quilòmetres de la meta, i clau en la resolució de l'etapa.

Diana Carolina Peñuela, l'escapada del dia

La colombiana de Manizales, Diana Peñuela (Alé Cipollini), ha sigut la gran protagonista del dia, escapada durant 60 quilòmetres, i que ha sigut agafada just abans de fer cim en el primer port del dia, el de Barxeta, a 28 quilòmetres de l'arribada. És just en aquesta primera dificultat muntanyenca on s'ha començat a decidir l'etapa, amb els primers moviments de les favorites. 

Ha sigut al port de Barx on s'ha fet la selecció final de la prova, amb sis corredores: Cecile Ludwig (Bigla), Mavi García (MOV), Soraya Paladín (ALE), Ruth Winder (Trek-Segafredo), Leah Thomas (Bigla) i Karol-Ann Canuel (Boels-Dolmas). En la part final, Thomas i Ludwig, les dues corredores del Bigla s'han tallat, i han sigut les quatre escapades les que s'han jugat l'etapa. 

En la recta d'arribada, el pilot s'ha tirat al damunt de les escapades, però finalment, Ruth Winder ha pogut aguantar, s'ha desfet de les companyes d'escapada i ha entrat en solitari en la meta, per davant de Paladín i Canuel, a dos segons, i Mavi García, a cinc segons. 

Classificació de l'etapa i general: 

1. R. Winder (Trek-Segafredo), 3 hores, 7 minuts i 43 segons; 2. S. Paladín (Ale Cipollini), a 2 segons; 3. K. Canuel (Boels Dolmans), a 2 segons; 4. M. García (Movistar), a 5 segons i 5. C. Rivera (Team Sunweb). 

Etapa-2

Borriol-Vila-real (100 km)

Etapa plana i sense dificultats muntanyenques però amb un traçat trencacames, que passa per diferents poblacions de la Plana, com ara Cabanes, Benlloc, Vilafamés, l'Alcora, Ribesalbes o Onda, on hi ha un esprint especial, a 20 quilòmetres de la meta, situada a l'Estadi de la Ceràmica de Vila-real. 

També et pot interessar

stats