El negoci del fang en el beisbol

Jim Bintliff té l’exclusiva del subministrament a la Major League Baseball d’unes llandes amb fang per a empastifar les boles i que guanyen adherència

Un jugador de beisbol llança una pilota
Un jugador de beisbol llança una pilota / Reuters

Jim Bintliff és un home amb un ofici d'un altre temps que es manté enmig de les grans lligues de beisbol, un dels esports més professionalitzats del món. Subministra a la Major League Baseball (MLB) unes llandes amb fang per a empastifar les boles abans dels partits i que guanyen adherència.

Àudio
El negoci del fang en la MLB

L’MLB fa anys que demana al seu proveïdor, Rawlings, una evolució de les boles perquè deixen de necessitar aqueixa pàtina de terra humitejada. La companyia de material esportiu va examinar i va analitzar el lot de Bintliff i va traure diversos prototips que va enviar als llançadors. Després de provar-les ho van tindre clar: preferien el fang.

Bintliff té ara 64 anys i cada temporada envia quatre llandes d'un litre a cada franquícia de l’MLB. A cent dòlars per llanda, ixen prop de 12.000 dòlars. Però el seu negoci també abasta diversos equips de softbol i de les lligues menors. Jim no s'ho pren de broma i no va compartir la recepta secreta amb la seua dona, amb la qual es va casar en 1989, fins que havien passat cinc anys i nascut dues de les seues filles. El negoci està assegurat: ja ha assenyalat la seua successora, la seua filla Rachel, com l'hereva del monopoli del fang.

També et pot interessar

stats