Nadal supera uns problemes físics i es classifica per a semifinals de l'Obert d'Austràlia

Nadal supera Shapovalov i ja està en semifinals de l'Obert d'Austràlia
Nadal supera Shapovalov i ja està en semifinals de l'Obert d'Austràlia

El tenista balear Rafael Nadal ha evitat, malgrat els seus problemes físics, la remuntada del canadenc Denis Shapovalov, en imposar-se per 6-3, 6-4, 4-6, 3-6 i 6-3, per a estar en les semifinals de l'Obert d'Austràlia.

El guanyador de vint grans s'enfrontarà en les semifinals al guanyador del duel que mantindran el francés Gael Monfils amb l'italià Matteo Berrettini en l'últim torn de la novena jornada de competició, després de tancar un partit èpic que es va estendre fins a les quatre hores i huit minuts.

El balear va necessitar l'assistència del fisioterapeuta durant el transcurs del quart set i es va retirar als vestuaris després de la finalització d'aquesta mànega, fet que va provocar l'enuig d'un Shapovalov que ja va mantindre una discussió amb el jutge Carlos Bernardes i el mateix Nadal en queixar-se que el manacorí estava esgotant massa temps entre punt i punt durant el primer assalt.

El sisé classificat mundial va arribar a les semifinals d'un Gran Slam per 36a vegada i es va acostar al serbi Novak Djokovic, que té 42 participacions i ocupa la segona posició en una llista liderada pel suís Roger Federer, amb 46 presències.

Així, s'ha convertit en el quart jugador de l'era Open més veterà, amb 35 anys i 241 dies, en superar els quarts de final a Melbourne Park i només per darrere del local Ken Rosewell, Roger Federer i l'australià Malcolm Anderson.

També et pot interessar

stats