Nadal s'emporta el dotzé trofeu en Roland Garros

El tenista mallorquí suma el Roland Garros que fa 12 en guanyar Dominic Thiem per tres sets a un.

Nadal torna a conquistar la pista central de París i suma el Roland Garros que fa 12
Nadal torna a conquistar la pista central de París i suma el Roland Garros que fa 12

Quinze anys després del seu primer triomf a la pista central de París, el tenista mallorquí, Rafa Nadal, fa més gran la llegenda en guanyar la final de Roland Garros a l'austríac Dominic Thiem per 6-3, 5-7, 6-1 i 6-1, la que fa 12 de la seua carrera que el converteix en el jugador que més vegades ha repetit triomf en el mateix Grand Slam.

Als 33 anys, Nadal ha necessitat tres hores i un minut per a eliminar Thiem, a qui s'enfrontava en la final d'este torneig per segon any consecutiu amb el mateix resultat. Després de guanyar còmodament el primer set, Nadal ha perdut el segon set, igualat fins que el rival li ha trencat el servei.

Era la primera vegada des de l'any 2014 que Nadal perdia un set en una final de Roland Garros però, aquest contratemps, per compte de fer-li abaixar la moral, ha suposat un punt d'inflexió en el partit. Durant el tercer i el quart sets, el tenista manacorí s'ha mostrat intractable i els ha guanyat còmodament i ràpidament a un contrincant que començava a pagar els efectes de jugar quatre dies consecutius i que no ha pogut fer res per a frenar el millor tenista de la història en terra batuda.

Amb este títol, Nadal suma ja 18 Grand Slams, dos menys que el suís Roger Federer, el tenista que més títols de primera categoria acumula, i tres més que Novak Djokovic.

També et pot interessar

stats