Nadal recupera la corona del Godó (6-4, 6-7 i 7-5)

El mallorquí va caure en l'última edició del torneig contra l'austríac Dominique Thiem, que va ser campió

Nadal colpeja una pilota de revés
Nadal colpeja una pilota de revés / Reuters

Rafa Nadal engrandeix la seua llegenda al tenis i a l'Obert de Barcelona, més conegut com a Godó, on ha disputat dotze finals i les ha guanyades totes, les dues últimes contra el grec Stefanos Tsitsipas.

El mallorquí recupera així novament la corona al "seu" torneig, ja que la pista principal du el seu nom, després de guanyar el títol per última vegada en 2018: l'any passat no es va disputar el campionat per la pandèmia i en 2019 va perdre en semifinals contra l'austríac Dominique Thiem, que va ser el campió.

Hui s'ha repetit la final de fa tres anys, quan Nadal guanyà Tsitsipas amb un còmode 6-2 i 6-1. En aquesta ocasió no ha sigut tan fàcil: en el primer set ha hagut de remuntar un 1-3 desfavorable i, en la segona mànega, ha desaprofitat dues boles de partit per a confirmar la victòria.

El grec s'ha endut el segon parcial al tie-break, i s'ha convertit en el segon jugador que li guanya un set en una final a Barcelona. Però en el tercer i definitiu, quan tot pareixia encaminat al 6-6, Nadal ha trencat l'últim servei de Tsitsipas i ha tret avant el seu joc per a guanyar el torneig.

Nadal ha anat de menys a més al torneig i ha superat el bielorús Ivaixka (2-1), el japonés Nishikori (2-1), l'anglés Norrie (2-0) i el també espanyol Carreño (2-0). És la primera vegada que el de Manacor, número 3 del món, guanya el títol després de cedir dos sets en el camí cap a la final.

També et pot interessar

stats