Nadal no pot derrotar un extraordinari Djokovic

El tenista serbi guanya la final de l'Obert d'Austràlia en 3 sets al manacorí.

Novak Djokovic guanya el sèptim Obert d'Austràlia. (Reuters)
Novak Djokovic guanya el sèptim Obert d'Austràlia. (Reuters)

A la Rod Laver Arena, la pista central de l'Obert d'Austràlia, s'esperava un partit èpic. S'enfrontaven el número 1 contra el número 2 del món, però Novak Djokovic ha agranat de la pista a Rafa Nadal en només tres sets (6-3,6-2 i 6-3). El serbi, amb un servici incontestable, no ha donat opció en cap moment a Nadal que, fins a hui, havia fet un torneig quasi perfecte.

Nadal, que no havia perdut cap joc en el torneig de Melbourne, ha comprovat des de l'inici que el seu rival estava en un d’aquests moments en què no se'l pot plantar cara. Djokovic ha exhibit un joc molt agressiu i regular des de l'inici de la final amb una treta impecable. De fet, Nadal només ha pogut guanyar un punt al rest en tot el primer set (6-3).

La clau han sigut les errades no forçades. Nadal ha caigut una vegada i una altra en el parany de Djokovic. L'ha fet córrer per la pista i no li ha donat cap opció de portar la final fins als 5 sets on l'espanyol es troba més còmode. L'actual número 1 del món del rànquing ATP no ha comés quasi errades -9 per les 28 de Nadal- i ha guanyat amb facilitat el segon i el tercer set (6-2 i 6-3). En dues hores i quatre minuts Djokovic ja celebrava la victòria estés sobre la superfície blava de la pista australiana. A Nadal només li ha quedat acceptar amb esportivitat que el serbi ha sigut millor.

Des de 2013, el tenista de Belgrad és un malson per a Rafa Nadal. Els dos s'han enfrontat, amb la de hui,16 ocasions. Djokovic ha guanyat 13 partits, la major part en pista ràpida. Amb aquest, Djokovic ja suma set títols de l'Obert d'Austràlia i un total de quinze Grand Slam.

També et pot interessar

stats