Nadal i Bautista li donen a Espanya la sisena Copa Davis

El manacorí i el castellonenc guanyen els dos partits i derroten el Canadà.

Roberto Bautista és el primer a alçar l’Ensaladera
Roberto Bautista és el primer a alçar l’Ensaladera / Efe

El castellonenc ha guanyat al canadenc Felix-Auger Aiassime per 6-3 i 7-6. Després, Rafa Nadal ha rematat la feina derrotant Denis Shapovalov per 6-3 i 7-6. Aquesta volta no ha calgut recórrer a l’heroica com va passar en els partits anteriors, especialment en l'eliminatòria de semifinals amb la Gran Bretanya.

Ha sigut una Davis molt dura. El nou format, per fases i a dos sets, permet que qualsevol errada puga ser fatal. Però, finalment, i sempre contrapeu, recorrent a les remuntades, la selecció de Sergi Bruguera ha aconseguit batre Rússia, l’Argentina i el Regne Unit. Certament, hauria sigut difícil sense la presència d'un jugador com Rafa Nadal. Una màquina imparable.

Nadal ha guanyat Shapovalov, que l'havia derrotat a Montreal

Contra els britànics, el manacorí va haver de jugar dos partits seguits, el seu i un de dobles, perquè Bruguera el necessitava de manera imperiosa. En el partit de la final Nadal ho ha donat tot perquè el seu rival volia fer història. L'havia derrotat una volta a Montreal i potser aprofitant el cansament del rival era possible repetir la gesta. Però Shapolavov el que més que ha pogut forçar és la mort sobtada en el segon set. I, per descomptat, ha sigut ell el que ha caigut derrotat que, a més, era també la derrota de Canadà per dos partits a zero.

Reconeixement col·lectiu a la categoria professional i humana de Bautista

Roberto Bautista havia guanyat el primer partit. També amb autoritat, tot i que recorrent a un tie break en el primer set. Potser l'exemple de professionalitat del de Benlloch siga també el que es recorde d'aquesta Copa Davis.

En una setmana en què l'esperava la glòria va patir també una gran tragèdia, la mort del seu pare, cosa per la qual va haver d'abandonar el campionat. Després va tornar-hi per a contribuir decisivament a la victòria final. No és fàcil per a un esportista viure una situació com aquesta. Els seus companys li ho han agraït i l’han acompanyat en tot moment. En un gest que honra tot l'equip ha sigut ell el primer a alçar l'Ensaladera a la Caja Mágica de Madrid. La professionalitat i la humanitat de Bautista mereixien aquest reconeixement col·lectiu.

També et pot interessar