Nadal i Bautista li donen a Espanya la sisena Copa Davis

El manacorí i el castellonenc guanyen els dos partits i derroten el Canadà

Roberto Bautista és el primer a alçar l’Ensaladera
Roberto Bautista és el primer que alça l’ensaladera / Efe

El castellonenc ha guanyat el canadenc Félix-Auger Aliassime per 6-3 i 7-6. Després Rafa Nadal ha rematat la faena derrotant Denis Shapovalov per 6-3 i 7-6. Aquesta volta no ha calgut recórrer a l’heroica, com va passar en els partits anteriors, especialment en l'eliminatòria de semifinals amb la Gran Bretanya.

Ha sigut una Davis molt dura. El nou format, per fases i a dos sets, permet que qualsevol errada puga ser fatal. Però finalment, i sempre a contrapeu, recorrent a les remuntades, la selecció de Sergi Bruguera ha aconseguit batre Rússia, l’Argentina i el Regne Unit. Certament hauria sigut difícil sense la presència d'un jugador com Rafa Nadal. Una màquina imparable.

Nadal ha guanyat Shapovalov, que l'havia derrotat a Mont-real

Contra els britànics, el manacorí va haver de jugar dos partits seguits, el seu i un de dobles, perquè Bruguera el necessitava de manera imperiosa. En el partit de la final Nadal ho ha donat tot, perquè el seu rival volia fer història. L'havia derrotat una volta a Mont-real i potser aprofitant el cansament del rival era possible repetir la gesta. Però Shapolavov el que més ha pogut forçar és la mort sobtada en el segon set. I per descomptat ha sigut ell qui ha caigut derrotat. A més, també era la derrota del Canadà per dos partits a zero.

Reconeixement col·lectiu a la categoria professional i humana de Bautista

Roberto Bautista havia guanyat el primer partit. També amb autoritat, encara que recorrent a un tie break en el primer set. Pot ser que l'exemple de professionalitat del de Benlloc també siga el que es recorde d'aquesta Copa Davis.

En una setmana en què l'esperava la glòria, també va patir una gran tragèdia, la mort de son pare. Per això va haver de deixar el campionat. Després va tornar-hi per a contribuir decisivament a la victòria final. No és fàcil per a un esportista viure una situació com aquesta. Els companys li ho han agraït i l’han acompanyat en tot moment. En un gest que honra tot l'equip, ha sigut ell el primer a alçar l'ensaladera a la Caja Mágica de Madrid. La professionalitat i la humanitat de Bautista mereixien aquest reconeixement col·lectiu.