El Morvedre espera omplir el Poliesportiu Internuclis en la lluita per l'ascens

L'equip s'entrena des de la setmana passada al Pavelló Poliesportiu Internuclis, on es disputarà la lligueta d'ascens.

Les xiques del Morvedre s'entrenen a l'Ovni del Port de Sagunt
Les xiques del Morvedre s'entrenen a l'Ovni del Port de Sagunt / Pilar de la Fuente

Manu Etayo, l'entrenador del Morvedre, es mostrava preocupat fa uns dies perquè el partit que permetria a l'equip disputar la fase final d'ascens a la Lliga Guerreres d'handbol era complicat. Havien jugat contra l'Adesal de Còrdova en partit d'anada el 5 de maig, i "només" havien guanyat per un punt (23-24). En el de tornada, una setmana després, Etayo tenia por del que poguera passar davant les andaluses. Però la determinació de l'equip va estar per damunt de tot. Amb el René Marigil de Sagunt ple de gom a gom, el partit va acabar amb un rotund 58-40, i el Morvedre mantenia el rècord de 13 mesos imbatut.

Amb aquest resultat, la participació en la lligueta d'ascens, estava assegurada. Dels 56 equips de la divisió de plata, les saguntines s'enfrontaran als líders dels altres tres grups: l'Helvetia Alcobendas, l'Sporting La Rioja de Logronyo i el Cleba León. Una competició de tres dies, del divendres 25 al diumenge 27, on totes jugaran contra totes. Faltava dir on es disputaria i la sort, al final, ha estat de cara per a l'equip: el Pavelló Internuclis del Port de Sagunt, més conegut com l'Ovni, amb una capacitat de 1.500 espectadors, ha sigut l'elegit. 

Així que l'equip està tota esta setmana aclimatant-se al pavelló, "per a sentir-nos còmodes, sense canviar les rutines d'entrenament... insistint en el descans, i preparant-nos amb sessions de pista i de video, per tal d'afrontar els partits amb la intenció de pujar però també de disfruar el dia a dia", comenta Etayo, amb un somriure a la cara. Els somriures, les bromes, les rialles... estan en les cares de tots els membres del Morvedre. Haver arribat a la fase d'ascens ja és tot un gran mèrit.

Tot i això quan comencen els tirs a porta i els assajos de jugades d'equip, la serietat torna a la pista: "el primer partit és contra l'Alcobendas", remarca Sonora Solano, portera del Morvedre, "i és el rival favorit, a més que és el primer partit que marcarà la resta del cap de setmana. Sobre el paper som quatre equips i dues places. És a dir, que hi ha un 50% de possibilitats per a tots. Encara que no som les favorites, ja que hi ha equips que ja han estat en primera i volen tornar-hi, nosaltres anem amb la idea de fer tot el que podrem per tal d'aconsegiur-ho".

A favor i en contra

Els punts a favor de l'equip també són els seus punts febles: jugar a casa i la joventut. S'espera ple a l'Internuclis, amb aficionats que animaran el Morvedre en tot moment. Però la pressió pot ser perillosa. "La joventut té punts positius, i altres menys positius", comenta Carla Sánchez, defensa del Morvedre. "És cert que en alguns moments fa falta un punt de picardia i veterania, que potser nosaltres no tenim perquè la major té 28 anys i la resta, som totes més joves. Però crec que la nostra joventut també és el nostre punt a favor, que ens dóna dinamisme, alegria, la capacitat de treball", rebla la jugadora. 

Quin és el secret del Morvedre? "No hem tingut quasi lesions durant la temporada, totes estem al mateix nivell tant esportiu com psicològic, coses que Manu ha sabut treballar amb nosaltres", afegeix Carla Sánchez, "i ens ha donat descans quan ho hem necessitat. Totes hem estat al peu del canó. En cada partit no jugaven set jugadores, jugàvem totes, i això es nota".

L'estratègia de l'equip "serà diferent segons a qui tinguem davant", remarca Etayo, "això sí, continuarem amb el nostre ritme de joc, polint detalls, però sent nosaltres i continuant disfrutant com ara, sense pressió". I donar espectacle a l'afició que s'espera òmpliga l'Ovni gràcies a la il·lusió mostrada en els últims encontres i al preu reduït de les entrades (en abonament, 10 euros per als no socis, 6 per als socis; i entrades de fins a tres euros) "perquè creiem que l'important és que tots puguen disfrutar d'aquesta ocasió" comenta Jesús Amores, president del club.

Horaris dels partits

Divendres, 25 de maig

18.00 h Cleba León - Sporting La Rioja de Logronyo

20.00 h BM Morvedre - Helvetia BM Alcobendas

 

Dissabte 26 de maig

16.30 h Helvetia BM Alcobendas - Cleba León 

18.30 h BM Morvedre - Sporting La Rioja de Logronyo

Diumenge 27 de maig

10.30 h Sporting La Rioja de Logronyo - Helvetia BM Alcobendas

12.30 h BM Morvedre - Cleba León 

També et pot interessar

stats