Mor l'expilot i fundador de Campos Racing, Adrián Campos

L'alzireny va competir en dues temporades en la Fórmula 1 i va ser el mentor de Fernando Alonso.

L'expilot de Fórmula 1 i fundador de Campos Racing, Adrián Campos
L'expilot de Fórmula 1 i fundador de Campos Racing, Adrián Campos / Twitter: @marc_gene

L'expilot de Fórmula 1 i turismes, i fundador de Campos Racing, Adrián Campos, ha mort als 60 anys després de patir una sobtada afecció coronaria. Campos, natural d'Alzira, era conegut per haver sigut mentor de pilots com Antonio García, Marc Gené o, sobretot, Fernando Alonso.

El seu gran pas en el món de l'automobilisme va ser a través de l'escuderia Minardi, equip que li va permetre participar en la Fórmula 1 en 1987 i 1988. La millor classificació en aquestes dues temporades va ser un catorzé lloc en el GP d'Espanya de 1987.

Tot i que l'etapa en la Fórmula 1 de l'alzireny va finalitzar prematurament, la seua vida va continuar lligada al món del motor. Així, en els següents anys va participar en el Campionat d'Espanya de turismes que va guanyar.

No obstant això, el seu principal projecte va ser la fundació de l'escuderia Adrián Campos Motorsport, que poc després canviaria al nom amb què s'ha fet mundialment famosa, Campos Racing. Amb aquesta va ser testimoni del naixement d'estreles del motor que es van consolidar amb el pas dels anys. És el cas de Fernando Alonso, de qui va ser el primer mànager i a qui va presentar Giancarlo Minardi, director de l'escuderia que li va donar el primer cotxe en la Fórmula 1 a l'asturià.

Amb Campos Racing, Adrián Campos aconseguí establir una estructura en els campionats més importants d'automobilisme com AutoGp, F3 Europea, F3, F2 i en totes les variants del Mundial de turismes. El seu pròxim projecte era formar un equip de Fórmula 1 i estava previst, si la pandèmia ho permetia, que poguera començar en la competició en la temporada 2022.

També et pot interessar