El món del ciclisme recorda Javier Otxoa com a exemple de superació

Els valencians Vicent Belda, Ángel Casero o Kike Gutiérrez reten homenatge a l'exciclista, mort als 43 anys.

L'exciclista basc ha mort als 43 anys
L'exciclista basc ha mort als 43 anys / @alejanvalverde

La mort de Javier Otxoa ha desencadenat nombrosos missatges de condol entre professionals del ciclisme recordant la figura de l'exciclista basc com un exemple d'esforç i superació.

En declaracions a À Punt Mèdia, Vicent Belda, que va dirigir Otxoa durant uns anys com a director esportiu del Kelme-Costa Blanca, l'ha definit com un "caça-etapes" i "un gran corredor d'equip" amb un gran potencial. "Era un dels homes més valuosos que teníem perquè era molt bon escalador i molt útil en les etapes de muntanya", ha explicat.

Ciclistes i exciclistes professionals de la Comunitat Valenciana i la resta d'Espanya també han transmés a la família el seu condol per la mort d'Otxoa i li han retut homenatge a través de les xarxes socials, com els valencians Ángel Casero i Kike Gutiérrrez o el murcià Alejandro Valverde.

Otxoa ha faltat als 43 anys després de protagonitzar una carrera en el món del ciclisme plena d'èxits. A l'any 2000, amb l'equip del Kelme-Costa Blanca, va guanyar en solitari l'etapa de Dax-Hautacam al Tour de França, batent al totpoderós Lance Armstrong. Mesos després, al febrer de l'any següent, l'esportista va patir un greu accident en una carretera de Màlaga quan entrenava amb el seu germà bessó Ricardo, qui va morir a l'acte.

A conseqüència de l'accident, Javier Otxoa va estar 65 dies en coma i va haver de tornar a aprendre a parlar, escriure o caminar per culpa de les severes lesions cerebrals que patia. Contra tot pronòstic, el ciclista va tornar a pujar a la bici i va guanyar quatres medalles, dos d'or i dos de plata, en els Jocs Paralímpics d'Atenes 2004 i Pequín 2008.

També et pot interessar

stats