La Mitja Marató de València celebra la seua 28a edició amb l'Etiqueta d'Or

La campanya "Ni un km sense ànims" posarà animadors cada 500 metres durant la carrera.

La Mitja Marató de València celebra la seua 28a edició amb l\'Etiqueta d\'Or
La Mitja Marató de València celebra la seua 28a edició amb l'Etiqueta d'Or

La Mitja Marató de València del dia 28 de octubre celebrarà la seua 28a edició amb un canvi de ruta i rècord de participants. Més de 20.000 persones participaran en un recorregut que permetrà conéixer tots els racons de la ciutat. L'Albereda, les Torres de Serrans, el carrer de la Pau o el Palau de la Música seran algunes de les zones per on el atletes, que vindran de totes les parts del món, es disputaran el pòdium d'una carrera que enguany té per primera vegada l'Etiqueta d'Or concedida per la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF).

D'altra banda, la principal novetat d'aquesta mitja marató, a banda del canvi de ruta, és la campanya "Ni un km sense ànims", acció promoguda des l'organització per a aconseguir que la carrera tinga animadors en tots els quilòmetres del recorregut. Associacions, clubs d'atletisme i agrupacions de falles ajudaran els corredors a acabar la carrera, i hi haurà un mapa en què s’indicaran els punts on els voluntaris es podran inscriure per a animar. Una altra de les propostes de la carrera és contribuir al reciclatge, i per això se substituiran les bosses de plàstic per les de tela, i també s’evitarà la publicitat en paper.

Els participants d'aquesta competició, la millor d'Espanya en la seua categoria, és molt variada. El 57% dels corredors són de la Comunitat Valenciana i alguns dels països amb més representació seran Itàlia, amb més de 1.000 inscrits, i el Regne Unit, amb uns 300. També hi participaran atletes de Kenya, Bahrain o les Filipines, fet que demostra que la Mitja Marató de València no coneix fronteres.

També et pot interessar

stats