El Miserat, principal novetat en el recorregut de la Volta a la Comunitat Valenciana

Dues etapes de mitja muntanya, una amb previsió d'arribada a l'esprint i l'etapa reina amb final inèdit a la Vall d'Ebo componen el recorregut de la 75 edició de la carrera, que es disputarà entre el 31 de gener i el 4 de febrer del 2024 amb eixida des de Benicàssim

image00001
La Volta a la Comunitat Valenciana ha fet aquest dijous la presentació oficial de la 75 edició / VCV

En un acte a l'edifici Veles e Vents de València, l'organització de la prova liderada per l'exciclista valencià Ángel Casero, ha revelat el recorregut de cadascuna de les cinc etapes. Una ruta en la qual destaquen estrenes com el de l'Alt del Miserat, punt fort de l'etapa reina del 3 de febrer; així com l'arribada inèdita de la cinquena i última etapa al port de València.

Aquestes són les cinc etapes presentades aquest dijous per l'organització de la VCV:

ETAPA 1 / Dimecres 31 de gener
ETAPA 1 / Dimecres 31 de gener / VCV

BENICÀSSIM-CASTELLÓ - 166 km - mitja muntanya

Primera etapa de la 75 VCV amb eixida a la província de Castelló. Un total de 166 quilòmetres amb tres ports de muntanya en un recorregut a priori còmode, encara que sense oblidar-nos del Desert de les Palmes. Un port de segona categoria a tan sols 16 quilòmetres de meta que donarà emoció al tram final. Superat el Desert sabrem si hi ha esprint massiu o és un grup reduït el que es disputarà el primer mallot groc en la meta de Castelló.

ETAPA 2 / Dijous 1 de febrer
ETAPA 2 / Dijous 1 de febrer / VCV

CANALS - MANCOMUNITAT DE LA VALLDIGNA - 164 km - mitja muntanya

Segona etapa, ja a la província de València entre Canals i la Mancomunitat de la Valldigna. Etapa de mitja muntanya de 164 quilòmetres, amb tres ports puntuables. Podria ser una etapa perfecta per a una arribada a l'esprint si no fora pel port de Pla de Corrals, de tercera categoria i a 10 quilòmetres de meta. Podran els esprintadors salvar aquesta pujada i disputar l'esprint o hi haurà atacs de corredors importants de cara a la classificació general? Final rapidíssim i emocionant amb una baixada tècnica per a arribar a la meta a Simat de la Valldigna.

ETAPA 3 / Divendres 2 de febrer
ETAPA 3 / Divendres 2 de febrer / VCV

SANT VICENT DEL RASPEIG - ORIOLA - 161 km - esprint

Entrem a la província d'Alacant en una tercera etapa idònia per a una arribada a l'esprint. Un port de muntanya, encara que lluny de meta, animarà els corredors per a buscar la fugida. Hi haurà nervis en la part final amb el vent de costat, però tot indica que hi haurà control dels equips dels esprintadors per a una arribada massiva de l'escamot.

ETAPA 4 / Dissabte 3 de febrer
ETAPA 4 / Dissabte 3 de febrer / VCV

TEULADA-MORAIRA - LA VALL DEBO - 175 km - muntanya

L'etapa reina de la 75 VCV, amb 3.645 metres de desnivell positiu; la més esperada. Recorregut exigent ple de paranys. Cinc ports de muntanya, amb la novetat de l'Alt del Miserat, inèdit en carreres de professionals. Una pujada d'una mica més de 5 quilòmetres amb un pendent mitjà del 10,5% i desnivells màxims del 20%. Es corona a 15 quilòmetres de meta amb tot just descens. Esperem un desenllaç espectacular en un terreny difícil fins a arribar a la Vall d'Ebo i l'empit final de 2 quilòmetres.

ETAPA 5 / Diumenge 4 de febrer
ETAPA 5 / Diumenge 4 de febrer / VCV

BÉTERA - VALÈNCIA - 93 km - mitja muntanya

Cinquena i última etapa amb eixida a Bétera i arribada inèdita al port de València. Recorregut curt de 93 quilòmetres, però que encara pot canviar tot de cara a la general com va ocórrer en l'edició del 2023. El port de la Frontera tornarà a ser determinant. Una pujada de 5 quilòmetres amb desnivells del 18%. Amb seguretat hi haurà batalla i emoció fins a la meta.

També et pot interessar

stats