Mireia Belmonte s'implica en l'esport base de Castelló

Ha apadrinat un minibús que permetrà que xiquets de més de 20 col·legis castellonencs puguen entrenar-se diàriament.

Mireia Belmonte a Castelló
Mireia Belmonte a Castelló

Capacitat de superació i sacrifici són alguns dels valors que es relacionen amb la medallista olímpica Mireia Belmonte, però també generositat i solidaritat. Fent bandera d'aquests principis, la nadadora entregava les claus d'un minibús al Club Waterpolo Castelló perquè els xiquets i les xiquetes de més de 20 col·legis castellonencs puguen anar diàriament a practicar el seu esport favorit sense que el desplaçament siga un problema per a les seues famílies. Aquest premi és part de les beques Vamos, de què Belmonte és jurat i que impulsen el Consell Superior d'Esports i Cola Cao. La concessió de la beca suposa, a més, un suport a l'esport base i un foment de la pràctica del waterpolo a les comarques de Castelló. "És important que els xiquets tinguen ajuda des de menuts i que així els siga més fàcil arribar fins on ells vulguen", va afirmar Belmonte. "Jo vaig començar amb 4 anys en un club molt xicotet i sé que els inicis no són fàcils, cadascú havia d'anar amb els seus pares als entrenaments i les competicions, i fer-ho amb il·lusió i ganes de fer-ho bé, i no és fàcil", explicà.

Protagonista amb nom propi

En realitat, el mèrit del premi el té Jaume Camino. Ell va ser l'altre protagonista del dia. El xiquet de 9 anys va presentar als organitzadors de les beques un vídeo en què contava per què necessitaven un minibús i com podia millorar la vida de tots els xiquets, i va guanyar. En el vídeo es mostrava resolt, però en la presentació es va quedar mut. Quasi no li eixien les paraules quan Mireia Belmonte li feia entrega de les claus del vehicle que cada dia portarà els joves jugadors fins a la piscina Gaetà Huguet, l’única on es practica waterpolo a la zona. "Tots estem molt contents", explicava com podia el xiquet que fa 3 anys que practica aquest esport. El minibús recollirà Jaume, però també xiquets i xiquetes de Castelló, Almassora, Vila-real, Benicàssim, el Grau, Borriol, Onda, l'Alcora i Orpesa, entre altres, i permetrà que els membres del Club Waterpolo Castelló puguen assistir als seus compromisos autonòmics i estatals.

Mireia Belmonte torna a Castelló

L'apadrinament de la iniciativa era la segona vegada que portava Mireia Belmonte fins a la Plana enguany. En febrer va vindre per a arreplegar un premi –l'Associació Espanyola de la Premsa Esportiva li va atorgar un guardó pels seus mèrits esportius– i ara a donar-lo, precisament a la piscina on fa 5 anys aconseguia el rècord mundial dels 1.500 metres lliures: 15:26:95. Però, en aquests mesos que separen els dos esdeveniments, Belmonte ho ha passat malament. Problemes de salut, episodis de vertigen i marejos, la van mantindre allunyada de les piscines. De fet, no va poder disputar els europeus de Glasgow aquest estiu. Ara es troba en pretemporada, però amb bones sensacions i la vista posada en la copa del món i el mundial de piscina curta que es disputarà a la Xina el desembre. "Hem d'anar poc a poc, agafant la forma i hem de veure si puc preparar el mundial de piscina de 25 i veure com estic i què puc aconseguir. Ara em trobe molt millor i amb moltes ganes de continuar", explica la catalana que enguany celebra el desé aniversari de la seua primera medalla d'or.

A la sala de musculació de les instal·lacions esportives Gaetà Huguet, on va atendre els xiquets del club de waterpolo després de fer un xicotet entrenament en sec, la millor nadadora de la història d'Espanya, també va recordar Lidón Muñoz. Per a Belmonte, la castellonenca es troba en un moment molt bo de la seua carrera esportiva i té una gran projecció. "Crec que de cara als europeus li anirà molt bé, sobretot per a aprendre i estar amb les millor d'Europa, i esperem que puga fer alguna cosa gran a Tòquio", augura.

També et pot interessar

stats