Els millors triatletes del continent competeixen en el València Triatló disputat aquest cap de setmana

La francesa Jeanne Lehair i l'espanyol Jordi García, guanyadors en la Copa d'Europa.

Els millors triatletes del continent competeixen en el València Triatló disputat aquest cap de setmana
Els millors triatletes del continent competeixen en el València Triatló disputat aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, el triatló ha agafat el protagonisme a la Marina de València, on, entre altres proves, s'ha disputat la Copa d'Europa de triatló. La prova femenina reunia 33 atletes, les quals oferien un bon espectacle al públic que s'havia citat al Port de València per a seguir les evolucions de la carrera. A les tres i mitja de la vesprada de dissabte, les esportistes es llançaven a les aigües del port per a completar els 1.500 metres de natació. La primera a eixir de l'aigua va ser la britànica Chloe Polland, que era seguida de prop per un grup perseguidor en el qual estava l'espanyola Xisca Tous. Després de la primera transició, es va crear un grup capdavanter on començaren a dominar les franceses. Estes, van aprofitar la carrera a peu per sentenciar la competició, sumant un podi íntegre per a França. La primera a arribar a meta va ser Jeanne Lehair, seguida per les seues compatriotes Margot Garabedian i Mathilde Gautier. La primera espanyola en meta va ser Xisca Tous, que va entrar desena posició, mentre que la primera valenciana a entrar, Noèlia Juan, n'ocupava la quinzena.

Color espanyol al podi masculí

En la prova masculina, també hi hagué diferències des de l'inici. Els primers a concloure en natació van ser David Castro i Kavin Tarek, encara que Jordi Garcia s'havia situat des del principi en el grup capdavanter. El triatleta de Badalona es mantenia en eixes primeres places al llarg del recorregut amb bicicleta i, en la segona transició, era el primer a començar la carrera a peu. En els últims quilòmetres, el català va agafar uns metres d'avantatge sobre un grup perseguidor de sis triatletes. A pocs metres de l'arribada, es produïa l'atac definitiu i, Jordi García, seguit del francés Nathan Guerbeuer i l'andalús Ignacio González, eren els primers a travessar la meta. El valencià del projecte FER, Javier Lluch, es va retirar en la prova de ciclisme per problemes mecànics.

Proves populars

Al llarg del matí de dissabte es disputaren les proves més populars, en les quals van tindre el seu lloc esportistes joves i veterans. Les modalitats de súper esprint, esprint, triatló de la dona i paratriatló van reunir un bon nombre de partiticipants. A pesar que l'oratge amenaçava la competició, finalment es van poder celebrar totes les carreres programades.

Diumenge ha conclòs esta cita esportiva amb la disputa de la categoria olímpica, la més nombrosa, amb 810 participants. Els guanyadors absoluts han sigut Fernando Santander en categoria masculina i Eliana Sotelo, en la femenina.

Recordem que, en total, han sigut vora 2.500 els participants que han pres part en esta competició, dels quals, un 34 per cent han sigut dones, i això torna a demostrar l'auge d'una competició que cada any guanya més prestigi i que ha fet un salt qualitatiu amb la prova de la Copa d'Europa.

També et pot interessar

stats