El millor handbol valencià de la història

Un or i tres plates per a començar l'any.

La selecció valenciana d'hanbol
La selecció valenciana d'hanbol / Arxiu
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
María José Tàrrega
08 de gener 2019 - 12:50

La selecció valenciana d'hanbol ha signat al campionat d'Espanya per autonomies la millor actuació de la seua història. A la competició que s'ha celebrat al poliesportiu Huerta del Rey de Valladolid, els combinats valencians han aconseguit sumar un or i tres plates, entre d'altres. Uns resultats inèdits fins ara que demostren el bon moment pel qual travessa el nostre handbol de base.

La medalla d'or l'aconseguia el juvenil femení davant la selecció de Navarra. A la final jugada dilluns les valencianes mostraren una gran seguretat defensiva i efectivitat anotadora. Les navarreses no van ser cap obstacle perquè es proclamaren campiones d'Espanya. Bona mostra és el marcador final de 30 a 18.

Les mateixes protagonistes però amb un desenllaç diferent va tindre la final de l'infantil femení. Un encontre en què es va lluitar cada baló i que es va decantarà finalment del costat del combinat navarrés. En la final més agònica del campionat el guanyador es va decidir a 8 segons del final del reglamentari. Tchaptchet, autora de 10 dels gols del partit, anotava el definitiu 23 a 22 i deixava les valencianes amb el segon lloc.

Plata també es penjaren els cadets masculins. La selecció amfitriona, la de Castella i Lleó, aconseguia l'or en aprofitar les errades dels valencians i guanyar per 35 a 25. L'última plata era per a la categoria juvenil masculina. La selecció de Catalunya, la gran dominadora del Campionat d'Espanya amb tres dels 6 títols possibles, deixava la valenciana amb el segon lloc. 20 a 36 resultat final.

A banda de les medalles, les seleccions valencianes ha sumat un quart lloc per als infantil de xics i un quint per al cadet femení. Uns grans resultats que auguren un bon futur per al nostre handbol.

També et pot interessar

stats