Dos mil dones prenen els carrers en la 10K femenina de València

Alicia Pérez és la més ràpida en aquesta prova que és pionera a Espanya

2.000 dones hi han participat
2.000 dones hi han participat / Imma Gisbert

La 10K femenina de València ha celebrat la cinquena edició i ho ha fet amb els deures complits. Fins a 2.000 corredores s’han donat cita a l’eixida d’una prova que té com a objectiu clar la promoció de l’esport entre les dones, i més en concret del running. A més, l’esdeveniment aprofita per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Es tracta d’una carrera pionera a Espanya, organitzada pel Club Nosotras, Deportistas, que persegueix, com assenyala la seua vicepresidenta, Silvia Ibáñez, que ‘‘aquelles que estan fent esport troben un espai propi i que les que no acostumen a fer-ho, perquè ho consideren una cosa aliena o no pròpia del seu gènere, comencen a practicar-ho”.

Alicia Pérez, la més ràpida

La prova ha estat poc disputada, ja que la guanyadora, l’atleta de Terol, Alicia Pérez, primera espanyola en l’última edició de la Marató de València, ha establit un registre de 35 minuts i 29 segons, quasi cinc minuts menys que la segona classificada, Eva María Bau. La vencedora ha acabat encantada amb el recorregut i l’ambient, però ha deixat clar un desig: “que les dones s’animen a participar en les proves mixtes perquè es molt motivador per a totes i tots”.

Aquesta 10K ha deixat clar que la participació de les dones en les proves populars és cada vegada més alta i que s’ha de ser optimistes de cara a aconseguir, d’una vegada per totes, que es trenquen els estereotips.

També et pot interessar

stats