Meritori segon lloc per a Sergio García en Moto3 a Xest

El pilot de Borriana ha obtingut el millor resultat de la temporada en el circuit on ja va guanyar l'any passat.

Raúl Fernández ha dominat la carrera des del principi
Raúl Fernández ha dominat la carrera des del principi / Kai Försterling (Efe)

El pilot de 17 anys de Borriana, Sergio García Dols, ha aconseguit un meritori segon lloc en la categoria d eMoto3 el Gran Premi d'Europa, que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Xest, després de mantindre un intens i perillós duel amb el japonés Ogura, un dels candidats al triomf absolut, en les tres últimes voltes. La victòria ha sigut per a l'espanyol Raúl Fernández, líder des de l'inici de la carrera, i que ha tret set dècimes a García, de l'equip Estrella Galicia.

Aquest resultat és el millor de la temporada per a García, després del quart lloc en el Gran Premi de Catalunya. El circuit de Xest és un talismà per al borrianenc, ja que també hi va guanyar l'any passat.

Pel que fa als altres pilots valencians en la categoria, la cara i la creu. Carlos Tatay ha completat la millor actuació de l'any i ha acabat en un bon sisé lloc, a 13 segons del primer classificat. Per contra, Jaume Masià ha perdut bona part de les opcions que tenia de guanyar el Mundial, en caure a terra en l'onzena volta, quan estava a punt d'entrar en els punts en plena remuntada.

La carrera ha estat marcada per la desqualificació del líder del mundial, Albert Arenas, de l'Aspar Team, després de tocar-se amb Vietti, que ha acabat a terra. El de Girona ha hagut de parar a reparar la moto i, en tornar a la pista, els jutges l'han obligat a abandonar la carrera després d'advertir-lo per conducció temerària. Aquesta circumstància fa que la caiguda de Masià no penalitze tant, ja que el d'Algmesí es manté a 24 punts del lideratge, i ara mateix és cinqué en la general.

Héctor Garzó, seté, millor valencià en Moto2

En la categoria de Moto2, poc protagonisme per als pilots valencians. Això sí, els tres han aconseguit finalitzar una carrera que ha dominat l'italià Bezzecchi de principi a fi. L'intens duel entre el transalpí i Sam Lowes s'ha decantat del costat del primer, perquè el britànic ha caigut quan anava segon. A més, Lowes perd el lideratge de la categoria. El madrileny de Red Bull KTM, Jorge Martín, ha sigut segon, i Bastinini, cinqué, és ara líder en la classificació general.

El millor valencià ha sigut el pilot de 22 anys de Paterna Héctor Garzó, amb una meritòria setena posició. Jorge Navarro i Aarón Canet han creuat la línia de meta en desena i onzena posició.

Canet ha protagonitzat una de les remuntades de la jornada i ha rodat, en la volta huit, tres dècimes més ràpid que el que anava primer en eixe moment, i ha avançat deu posicions seguides.

El balear Joan Mir guanya en Moto GP

Sense la presència del valencià Iker Lecuona, confinat per precaució pel positiu en Covid-19 del seu germà, l'atenció es fixava a gaudir del duel entre la resta d'espanyols que s'havien classificat en les primeres posicions. De fet, Pol Espargaró havia fet la pole i Álex Rins, el segon millor temps.

Finalment, el balear Joan Mir ha sigut el guanyador d'un Gran Premi molt intens. Ha aconseguit el primer tiomf de l'any i opta al campionat en les dues carreres que resten: de nou a Xest i l'última, a Portugal. Mir ha estat molt seriós i segur. Ha aconseguit mantindre l'avantatge sobre Álex Rins, segon, i Pol Espargaró, tercer. Altres candidats al títol final com ara Maverick Viñales i Quartararo han acabat catorzé i quinzé, respectivament.

A la fi, les últimes voltes han sigut un enfrontament directe entre els tres espanyols que s'ha decantat del costat del balear. Mir és líder del Mundial i té el títol molt ben encarrilat: li trau 37 punts a Quartararo i Rins, i 41 a Viñales, amb només 50 en joc.

També et pot interessar

stats