Més medalles per a l'esport valencià

Maig, un mes exitós per als esportistes valencians

La taekwondista Blanca Palmer va arribar al cinqué lloc en la categoria de menys de 49 quilograms.
La taekwondista Blanca Palmer va arribar al cinqué lloc en la categoria de menys de 49 quilograms. / Federació Espanyola de Taewkondo

Amb l'arribada de la primavera proliferen els esdeveniments esportius. En la segona setmana del mes de maig han arribat a la Comunitat Valenciana medalles de taekwondo, volei platja i  karate, però també hem viscut altres èxits amb títols com el campionat d'Espanya de gimnàstica aeròbica o la classificació de la castellonenca Claudia Conte per al Campionat del Món sub-20 d'heptatló, 

Cap de setmana de Medalles

En taekwondo, Daniel Ros es va emportar la medalla de plata de Kazan, la ciutat russa que ha acollit el Campionat d'Europa de Taekwondo. En la categoria de menys de 87 quilograms. L'alacantí va superar tres exigents combats abans de plantar-se en la gran final que havia de disputar contra el rus Larin. Però el número 1 del món, recolzat per l'afició, va impedir que el de Catral pujara al més alt del podi. Amb només 24 anys, Daniel Ros ha aconseguit el seu millor registre esportiu, després de dos quints llocs en l'europeu de l'Azerbaidjan de 2014 i el mundial de Corea 2017, i d'una medalla de bronze en els Jocs Europeus de Baku el 2015.

Els altres dos esportistes valencians Blanca Palmer i Raúl Martínez van caure en quarts de final i es van quedar a les portes de la lluita per les medalles. La taekwondista de Gandia, va arribar al cinqué lloc en la categoria de menys de 49 quilograms en caure contra la francesa Yasmina Aziez per un ajustat 2-3. 

L'il·licità Raúl Martínez va ser derrotat pel número 1 de la seua categoria de menys de 80 quilograms, el taekwondista de l'Azerbaidjan, Milad Beigi.

Per la seua part, l'oriolana Paula Soria va obtindre una nova medalla de plata en el World Tour de volei platja Bangkok. Amb la madrilenya Belen Carro que va caure en el desempat contra les nord-americanes  Scarborough i Davies.  Uns dies abans, a Manila, la parella espanyola va accedir a la final internacional i també foren subcampiones després de perdre contra les japoneses Take i Kusano.

I per equips va obtindre una altra medalla un dels esportistes valencians, el karateca Pep Carbonell, que revalidà el títol de campió d'Europa amb l'equip espanyol en el torneig fet a Sèrbia.

Títols nacionals i internacionals

En gimnàstica aeròbica  l'esportista valenciana Belén Guillemot va revalidar a Sòria el títol de campiona d'Espanya. Guillemot va dominar en tot moment la competició que es va celebrar al Pavelló Poliesportiu de Los Pajaritos. Ja en la ronda prèvia va traure la millor nota (20.950) per davant d'Ana Serra (19.300) i de Silvia Rodríguez (18.900).

Però Belén no es va conformar amb el títol individual i es va emportar també el de duos fent parella amb l'extremeny i vigent campió nacional, Pedro Cabañas. Ambdós es van proclamar campions amb una puntuació total de 21.050 mentre que la plata va ser per a la parella formada per Lidia Martínez Cabeza de Vaca i Daniel Roig, amb 19.700 punts.

Per la seua part, en heptatló, la castellonenca Claudia Conte ha aconseguit la marca mínima per a participar  pel Campionat del Món sub-20 d'aquesta modalitat atlètica que se celebrarà a Finlàndia el pròxim mes de juliol.  Amb la marca de 5.491 punts,  la jove esportista de Benicàssim se situa tercera del rànquing de tots els temps.

I en les proves per equip, el Platges de Castelló ha aconseguit el doblet en el Campionat d'Espanya sub-20 per clubs per sisé any consecutiu.  L'equip masculí va finalitzar el torneig per davant del FC Barcelona i el  Cuevas de Nerja. I en dones, les castellonenques s'han imposat amb 123 punts als seus rivals en haver guanyat 6 de les 20 proves disputades.

També et pot interessar

stats