Medalla d'or per a Ricardo Ten en la Copa del Món del Canadà

Els ciclistes valencians guanyen 4 medalles en l'última copa del món de la temporada.

Ten i Eckhard, amb les medalles de la cronometrada
Ten i Eckhard, amb les medalles de la cronometrada / RFECiclismo

La selecció espanyola de ciclisme adaptat ha tornat a competir aquest cap de setmana a Baie-Comeau (Canadà) l'última prova de la Copa del Món. Ricardo Ten i Maurice Eckhard han dominat les proves en ruta i contrarellotge.

Ten ha demostrat estar en un gran moment de forma, després d'obtindre dues medalles, la d'or en la prova de ruta en carretera i la de plata en la contrarellotge. Si recordem que en el campionat del món de només fa dues setmanes va guanyar el bronze en la crono i la plata en ruta, no hi ha cap dubte que va superant-se en tots els terrenys.

En la prova contrarellotge va completar els 18,9 quilòmetres en 28:21:23. Es va quedar a només 15 segons de l'alemany Michael Teuber, l'actual campió del món.

"Estic molt content, ha sigut molt sofrit. Eren dues voltes a un circuit de huit quilòmetres on hi havia una rampa bastant dura tant per a baixar com per a pujar. Em pensava que se m'entravessaria més aquesta distància: era una crono més llarga que la del Mundial", va dir el protagonista, en acabar de la prova.

Però no va ser l'única medalla en l'especialitat. En C2, Maurice Eckhard es penjà el bronze, amb un temps de 28:02:16. L'or se'l va emportar el rus Arslan Gilmutdinov i la plata, el canadenc Tristen Chernove. Un nou èxit del corredor en la Copa de Món, després del que va aconseguir al maig a Bèlgica.

Hui ha sigut el torn de la prova de fons en carretera, i els dos ciclistes valencians, Ricardo Ten i Maurice Eckhard, han ocupat els llocs d'honor del pòdium, l'or i la plata respectivament, en les seues categories. Quatre medalles al remat, entre els dos.

Però el grup a què pertanyen també ha aconseguit més bons resultats. El català Sergio Garrote ha guanyat, també hui, l'or en la modalitat de handbike o bicicleta de mà, per davant del nord-americà William Groulx, el gran dominador de la seua especialitat. A més, estan les aconseguides prèviament per Gonzalo García Abella en tricicle T1 i les altres tres medalles de plata de Sergio Garrote en handbike H2, Joan Reinoso en T2 i el Team Relay (Luis García-Marquina, Israel Rider i Garrote).

En total, la delegació espanyola ha guanyat 9 medalles en esta Copa del Món de ciclisme adaptat. Tota una demostració de l'alt nivell competitiu del grup, després d'haver-ne guanyat 11 en el Mundial de Maniago, a Itàlia, fa dues setmanes.

"Hem de continuar fent-ho bé i sumant punts per als Jocs Olímpics", va dir Félix García Casas, el seleccionador, abans de començar la competició. Segur que deu estar molt satisfet, amb el rendiment dels seus atletes.