Marta García i Nerea Martí pugen al pòdium en les primeres proves de les W Series

La pilot d'Albalat dels Sorells es col·loca en la segona posició de la classificació general

Marta García, a l'esquerra, celebra el seu primer podi en les W Sèries
Marta García, a l'esquerra, celebra el seu primer pòdium en les W Sèries / Twitter: @martaracing

La britànica Jamie Chadwick, doble campiona de la W Series, ha guanyat aquest cap de setmana a Miami les dues primeres proves d'aquest campionat, on les valencianes Marta García i Nerea Martí han sigut segona i tercera en la primera i segona carrera, respectivament.

La primara prova, dissabte, va començar complicada des del mateix semàfor d'eixida. En la pole estava Nerea Martí, nascuda a Albalat dels Sorells, però el seu monoplaça es va clavar en la línia d'eixida i es va veure relegada al tretzé lloc.

També en la primera volta un accident de la britànica Alice Powell va obligar a eixir el cotxe de seguretat i, després, a enviar les pilots a boxs. Aquest caos d'inici de carrera va beneficiar Marta García, que va recuperar sis llocs en els primers compassos.

A la conclusió de la carrera, la pilot de Dénia va explicar que, després d'una "molt bona eixida", es va posar quarta, però que "volia el pòdium". I així ho va fer, va aprofitar una distracció de la finlandesa Emma Kimiläinen per a col·locar-se entre les tres primeres i va travessar la meta amb 171 mil·lèsimes d'avantatge respecte a Hawkins, tercera.

Per darrere, Martí finalment va ser sisena, un lloc per davant de la compatriota i companya d'equip Belén García. Aquest diumenge es disputarà, també al circuit que envolta l'Estadi Hard Rock, la segona carrera d'aquest campionat, que acompanyarà el Mundial de Fórmula 1 en deu grans premis de tot el món.

Nerea Martí, segona en Mundial

A l'endemà s'ha estrenat en el pòdium Nerea Martí. En aquesta carrera eixia des de la segona posició en la graella i amb un ritme excel·lent i constant ha pogut mantindre la posició i passar la bandera de quadres en segon lloc. Malgrat això, una sanció per obstaculitzar un conductor li ha fet acabar en tercera posició.

Amb els resultats obtinguts aquest cap de setmana, la valenciana es col·loca segona de la classificació general, amb 26 punts. La pròxima cita es correrà a Espanya per primera vegada: el circuit de Barcelona-Catalunya acollirà la segona ronda de la W Series els dies 21 i 22 de maig.

També et pot interessar

stats