Márquez es proclama campió del món de MotoGP al Japó

El pilot d'Honda ha guanyat un gran premi en què el seu rival, Andrea Dovizioso, ha caigut quan faltaven dues voltes.

Marc Márquez celebra el seté títol de campió del món. REUTERS
Marc Márquez celebra el seté títol de campió del món. REUTERS / Toru Hanai
21 d'octubre 2018 - 14:20

Marc Márquez ja és campió del món. Està acostumat a ser-ho, aquesta és la cinquena vegada en la màxima categoria del motociclisme. Setena si comptem també els seus títols de 125cc el 2010 i Moto2 la temporada 2012. En deu anys Márquez suma 75 podis, 48 posicions preferents i 43 victòries, números per a la història de l'esport.

El de Cervera, a la comarca de la Segarra, ho ha aconseguit guanyant el Gran Premi del Japó al circuit de Motegi eixint des de la sisena posició en la graella. Ja en la primera revolta Márquez rodava en tercera posició. Poc després superava Miller i contactava amb seu rival pel títol, l'italià Andrea Dovizioso. Tot en menys d'una volta.

Després d'un gran duel, amb Crutchlow com a convidat, Marc superava a Dovizioso 4 voltes abans de la fi de la cursa. En aquest moment ja era campió virtual, però quan faltaven dos girs, Dovizioso va patir una caiguda a la revolta 10. Alberto Puig eixia al mur per a demanar calma al seu deixeble, tot i que no seria necessari. Marc travessava exultant la línia de meta del traçat japonés. La camiseta amb què celebrava el campionat resumeix el que ha aconseguit. Ha arribat al nivell 7 del motociclisme, com si es tractara d'un videojoc.

Mala sort per als valencians a Motegi

No ha sigut el millor gran premi per als pilots valencians en el Mundial. En Moto2 Iker Lecuona ha acabat el que fa huit tot i que eixia tercer i Jorge Navarro patia una caiguda 9 voltes abans de la fi. I en Moto3 només Jaume Masià ha pogut puntuar acabant en la posició 11. Canet se n'anava a terra en la primera volta i Vicente Pérez ha caigut en la segona.