La Marató de València tornarà a ser d'elit

Tamirat Tola, vigent campió del món de marató, encapçala el llistat masculí de favorits

Letensebet Gidey i Tamirat Tola, dos de les estreles que correran a la Marató de València
Letensebet Gidey i Tamirat Tola, dos de les estreles que correran a la Marató de València

La Marató València Trinidad Alfonso ha anunciat aquest dijous el seu llistat d'elit internacional per a aconseguir l'objectiu de millorar la marca de la prova (2:03:00) i buscar el millor debut femení de la història el pròxim 4 de desembre.

Així, Tamirat Tola (2:03:39), vigent campió del món de Marató, encapçala el llistat masculí de favorits al costat dels seus compatriotes etíops Getaneh Molla (2:03:34) i Dawit Wolde (2:04:27) en una llista preliminar amb fins a set atletes amb millors registres per davall de 2 h 05 min en la distància de Marató.

Kenya, potència mundial en la marató, estarà ben representada no sols amb Jonathan Korir (2:04:32), sinó també amb un triplet d'importants debuts en la distància: Alexander Mutiso, Philemon Kiplimo i Kelvin Kiptum. També debutarà a València l'etíop Milkesa Menghesa, guanyador de la mitja marató de Copenhaguen.

A més, la capital valenciana viurà un interessant duel europeu entre l'alemany Petros, el suec Tsegay i el suís Wanders. En conjunt, la llista final conté més de 150 corredors acreditats per davall de 2:20:00 en marató o 1:06:00 al mig.

En dones es produirà l'esperat debut de l'etíop Letesenbet Gidey (actualment amb els rècords del món de 5.000, 10.000, 15K i mitja marató, dues d'ells reeixits precisament a València) i que correrà amb l'ambició de superar el crono de 2:17:23 (millor marca mundial per a una debutant), però també per acostar-se el màxim possible al rècord del món femení 2:14:04 de Brigid Kosgei a Chicago.

La llista la completen la keniana Sheila Chepkirui, també debutant i que pot convertir-se en l'altra estrela de la Marató València, Sutume Kebede (2:18:12) i Etagegne Woldu (2:20:16), segona classificada l'any passat en aquesta marató.

També et pot interessar

stats