La Marató València esgota els 30.000 dorsals quan falten sis mesos per la 42 edició

Quasi la meitat dels inscrits són estrangers i un de cada cinc debutarà en la llarga distància

'Sold out' al Marató de València
'Sold out' a la Marató de València / Marató València Trinidad Alfonso

La 42a Marató València Trinidad Alfonso ha penjat a sis mesos de la prova el cartell de "no hi ha dorsals" després que aquest dimecres s'hagen esgotat les 30.000 inscripcions que hi havia disponibles per a córrer a la ciutat del running el pròxim 4 de desembre del 2022.

És la quarta ocasió consecutiva que l'organització de la carrera, a càrrec de la SE Correcaminos i l'Ajuntament de València, esgota els dorsals per a participar en la marató. La primera va ser el 2018, quan es van posar a la venda 22.000 places i la segona el 2019, amb 25.000.

La tercera, el 2020, no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia, però que va penjar el sold out tres mesos després d'obrir les 30.000 inscripcions per a la carrera. En 2021, la Marató València va celebrar una edició limitada a causa de les restriccions per la covid-19 en la qual no es van traure dorsals nous.

Dels 30.000 participants inscrits per a aquesta edició, un 28% són corredors de la Comunitat Valenciana i un 48% són estrangers, representant de moment a un total de 115 nacionalitats diferents.

A més, el 19% són dones, per la qual cosa a poc a poc continua augmentant la xifra de participació femenina en la prova regna, tant percentual com en el global, en haver pujat també el nombre de dorsals disponibles. Finalment, més de 6000 participants (21%) han triat Marató València i el pla circuit per a debutar en la distància.

Per als corredors que encara desitgen participar en la prova, s'ha obert una llista d'espera per a atendre aquestes sol·licituds, que seran cobertes a mesura que els corredors inscrits sol·liciten una baixa per lesió o bé fent ús de l'assegurança de devolució si la van contractar en la seua inscripció.

També et pot interessar