La marató de València busca la integració dels esportistes adaptats

S’han presentat les quatre modalitats en què participaran discapacitats sensorials, funcionals, intel·lectuals i en cadira de rodes

Des de 2016 aquestes proves esportives de la ciutat de València compten amb quatre categories especials
Des de 2016 aquestes proves esportives de la ciutat de València compten amb quatre categories especials / À Punt NTC

L’edició 2018 de la marató, mitja marató i 10K València Trinidad Alfonso batrà el rècord d’altres anys pel que fa al nombre d’atletes amb discapacitat. De moment, ja se n’han inscrit més que l’any passat. Des de 2016, l’organització d’aquestes proves esportives de la ciutat de València compten amb quatre categories especials que fan que aquesta competició esportiva tinga un rerefons integrador i un esperit de normalització de la discapacitat. Són aquelles en què competeixen discapacitats sensorials, funcionals, intel·lectuals i amb cadira de rodes.

Hi ha, a més, altres distincions que busquen la normalització, integració i visibilitat de les persones amb diversitat funcional com ara la bonificació del 50% de la inscripció o en el cas dels esportistes cecs, la gratuïtat dels guies que els acompanyen. “Des de l’organització sempre hi ha hagut una sensibilitat especial cap a les persones amb discapacitat i per això vam crear les quatre categories, la bonificació o la gratuïtat dels guies, amb tot això busquem la integració completa en les nostres carreres; volem promoure una gran festa de la marató perquè en igualtat, amb les seues pròpies categories, puga participar qualsevol persona independentment de la seua diversitat", explica Juan Botella, gerent del Club Correcaminos, organitzador de les conegudes proves. 

Reforçant aquesta idea d’integració, per a Pilar Javaloyas, presidenta de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, el fet que les persones amb discapacitat puguen participar com un esportista més en proves com la marató o la 10K suposa un pas per la normalització i la visibilitat. 

També et pot interessar

stats