Marató i 10K de rècords a Castelló

Els cronos marquen rècords en les proves masculina de la marató i les dos categories de la 10K

Marató i 10K de rècords a Castelló
Marató i 10K de rècords a Castelló

La novena edició de la Marató de Castelló ha acabat amb nous rècords. L’etíop Andualem Belay ha creuat la meta amb un crono de 2:08:16 i ha superat l anterior marca que Carles Castillejo va fer en 2:10:09 el 2011. La corredora, també etíop Lemelem Berha ha fregat el rècord quan ha registrat una marca de 2:28:52, a 20 segons del millor crono.

En el pòdium masculí també han pujat Chalu Deso i Stanley Kiprotich, mentre que el femení l’han completat Kellen Jepkurgat i Imose Bashanke. Els espanyols amb la millor marca han sigut Octavio Sanchis i Elena Ugena.

Amb més de 3.000 participants ha sigut una prova molt disputada. El bon oratge ha fet que el nombrós públic assistent per tot el recorregut haja gaudit d’un ambient insuperable als carrers de la capital de la Plana i els seus voltants.

10K també de rècords

Simultàniament ha tingut lloc la sexta edició de la 10K Facsa, que ha compartit part del recorregut amb la marató i ha batut els rècords tan en la categoria masculina com en la femenina. La prova es consolida i es reivindica com una de les carreres més ràpides. Enguany la carrera ha tingut set corredors d’elit internacionals, cosa que fa augmentar la seua notorietat.

El primer corredor que ha creuat la meta ha sigut Haimanot Mateb, amb una marca de 28:18 i supera l’anterior rècord de Men Kripono de 28:33. Han completat el podi Isaac Kripono i Alberto Sánchez.

En la categoria femenina Alemaddis Eyayu ha fet la prova en 32:33 i també supera l’anterior marca que tenia Salima Charki, amb 33:19. També ha rebut trofeu Chaltu Negesse i Isabel Checa, que han entrar en la meta segons després.

També et pot interessar

stats