El Mapfre acaba la Volvo Ocean Race en segona posició

L'equip de Xabi Fernández obté la millor classificació d'un equip espanyol en la prova, que va començar a Alacant el 2017.

"Dongfeng", guanyador de la XIII Volvo Ocean Race
"Dongfeng", guanyador de la XIII Volvo Ocean Race / Ugo Fonolla (Volvo Ocean Race)

El vaixell franco-xinés Dongfeng, comandat per Charles Caudrelier, s'ha proclamat campió absolut de la XIII Volvo Ocean Race 2017-2018, en imposar-se en la darrera etapa de la prova entre Göteborg (Suècia) i la Haia (Holanda). Després de recórrer 1.070 milles nàutiques (1.982 km) al llarg de 3 dies, 3 hores, 22 minuts i 32 segons, el Dongfeng ha passat la línía de meta davant de la platja de Scheveningen a les 17:22:32, hora nostra.

Els dos grans vençuts d'aquesta edició han sigut el Mapfre, de Xabi Fernández, finalment tercer en l'etapa de hui i segon en la general final, que obté la millor classificació d'un equip espanyol en tota la història de la prova, i també el Brunel holandés, de Bouwe Bekking, que eixien igualats a punts al començament de l'etapa. El Dongfeng eixia tercer en la classificació i s'ha alçat amb la victòria amb el punt de bonificació que obté el guanyador, superant als competidors en un punt.

La Volvo Ocean Race és la competició més important de volta al món a vela, i ha tingut com a port d'eixida la ciutat d'Alacant des del 2008. S'ha celebrat una nova prova cada tres anys, en 2011-2012, 2014-2015 i aquesta 2017-2018, que ha acabat aquest diumenge.

Per a la pròxima edició, 2020-2021, tornarà a eixir des de la costa alacantina, aquesta vegada amb canvis en el tipus de vaixell oficial, abandonant el VO65 per a emprar un monobuc de 60 peus per a les travessies oceàniques, i catamarans per a les travessies portuàries.

També et pot interessar

stats