Maig solidari en atletisme a la ciutat de València

El diumenge 6 de maig té lloc la VI Carrera Solidària de la Creu Roja i de l'11 al 13 de maig l'Avapace Corre.

En imatge, la cursa solidària de la Creu Roja en 2017
En imatge, la cursa solidària de la Creu Roja en 2017 / Creu Roja

Dos carreres solidàries durant el mes de maig ompliran els carrers de València: la VI Carrera Solidària de la Creu Roja i la V Edició de les 50 carreres de 10  km, durant 50 hores (50-10 km-50 h), organitzada per l'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral, Avapace.

La primera és la Carrera Solidària de la Creu Roja que es disputarà el diumenge 6 de maig. Per primera vegada l'eixida i la meta serà al passeig de l'Albereda, mentre que en edicions anteriors es feia al carrer d'Alboraia. Es pretén així donar al recorregut de cinc quilòmetres més vistositat. La intenció és incloure les grans avingudes i la part superior de l'antic llit del riu Túria: des de l'Albereda, travessa el pont d'Aragó, continua pel passeig de la Ciutadella fins al Pont del Real i enfila després pel carrer del General Elío fins a l'avinguda de Blasco Ibáñez, passa per l'avinguda d'Aragó i acaba de nou vora riu. "El canvi del recorregut i de l'eixida, vol, sobretot, aconseguir donar més espectacularitat i projecció a les grans avingudes de la ciutat" comenta Pedro Redón, president de la Comissió de Voluntariat de la Creu Roja a València.

Començarà a les 9 del matí de diumenge i la inscripció estarà oberta fins a la nit de dijous. Els dorsals es podran arreplegar divendres i dissabte a la Fira del Corredor, que s'instal·larà al número 72 del carrer de les Illes Canàries i el mateix dia de la carrera, a la meta d'eixida. L'aportació mínima dels participants és de sis euros i tota la recaptació es destinarà a projectes de lluita contra la pobresa a la ciutat de València. Gràcies al fet que tot el personal organitzador és voluntari, perquè "el nostre objectiu és ajudar els qui més necessitat tinguen", afegeix Redón, "una situació en què qualsevol es pot trobar".

No hi ha cap requisit per a participar: aficionats o professionals del running, de qualsevol edat i condició.  De moment, ja hi ha més de 1.800 inscripcions i els organitzadors esperen superar les 2.400 d'edicions passades i arribar a 3.000 participants.

Recorregut de la Carrera Solidàra de la Creu Roja en 2018 / Creu Roja.

La segona prova solidària té una durada de 50 hores. Començarà a les onze del matí de l'11 de maig i acabarà a la una del diumenge 13. Es tracta de la cinquena edició de la "50-10k-50 Hores", organitzada per Avapace Corre, emmarcada dins de l'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral . En aquest cas es tracta de 50 carreres de deu quilòmetres continuades amb l'eixida i la meta a les pistes de l'estadi del Túria. És a dir, cada hora eixirà un grup que recorrerà l'antic llit del riu des d'aquest punt i arribarà fins a la Ciutat de les Ciències, anar i tornar.

Cada carrera estarà integrada per grups d'atletes encapçalats per una persona amb paràlisi cerebral en cadira de running, "això sí, només en hores diürnes, perquè els nostres xics no patisquen" comenta Benito Velasco, president del club d'atletisme. Es tracta d'un esdeveniment "esportiu inclusiu". No és una prova competitiva i la inscripció és gratuïta. La intenció és "visibilitzar i conscienciar sobre esta afecció" afegeix Velasco, "perquè moltes vegades ens limiten als beneficis físics que té l'esport i són també psicològics i socials". A més, "aquesta carrera no té una inscripció econòmica i està oberta a tots a través de la nostra pàgina web".

El club d'atletisme, que va nàixer l'any 2012 com un grup de pares i familiars d'afectats per la paràlisi que volien fer esport, està integrat ja per 170 atletes que espenten les cadires de running d'afectats "i vora el 70% ja no tenen un familiar, ja que cada vegada som més coneguts i s'hi han apuntat perquè els agrada el projecte".

També et pot interessar

stats