Lotta Lepisto guanya la segona etapa a l'esprint

Segona victòria per al Trek Segafredo abans de l’etapa reina de Xorret de Catí.

La campiona de Finlàndia, entra per davant del grup
La campiona de Finlàndia, entra per davant del grup

La campiona finlandesa Lotta Lepisto, s'ha imposat al grup en l'esprint, per davant de les italianes Confalonieri i Cecchini, en una etapa de transició que ha recorregut la distància entre Borriol i Vila-real. La ciclista nord-americana, Ruth Winder (Trek-Segafredo) és manté com a líder de la Setmana Ciclista Valenciana-Volta Comunitat Valenciana Fèmines.

Una etapa de transició

El recorregut ha començat a Borriol i ha tingut una distància de 100 quilòmetres. Un terreny pla i sense dificultats muntanyoses que ha passat per diverses poblacions de la Plana, com ara Benlloc, Vilafamés i Onda. Un terreny trencacames pel qual les ciclistes han transitat en grup amb una certa tranquil·litat, sense fugues ni atacs. Només una única incidència, una caiguda múltiple a sis quilòmetres de la meta, sense lesions importants, que ha condicionat lleugerament l'arribada. En la meta, la campiona finlandesa Lotta Lepisto, s'ha imposat al grup en l'esprint, per davant de les italianes Confalonieri i Cecchini. Ple de triomfs per al seu equip que ja en suma dos de dos.

Sheyla Gutiérrez (Movistar) és la primera espanyola de la general en la posició 13. L'actual campiona d’Espanya, Eider Merino, està en la posició 18 de la classificació. La millor valenciana és Cristina Martínez.

Classificació de l'etapa:

1) Lotta Lepistö (Trek – Segafredo) 2 hores, 30 minuts i 14 segons.

2) Maria Giulia Confalonieri (Valcar Cylance Cycling) amb el mateix temps.

3) Elena Cecchini (Canyon SRAM Racing) amb el mateix temps.

Classificació general:

1) Ruth Winder (Trek – Segafredo) 5 hores, 37 minuts i 47 segons.

2) Soraya Paladin (Alé Cipollini) 06 segons.

3) Karol-Ann Canuel (Boels Dolmans Cycling Team) 08 segons.

Tercera etapa

La Nucia - Castalla (Xorret de Catí) (110 km)

Etapa que recorre les comarques d’Alacant i que comença a la Ciutat Esportiva de la Nucia (Marina Baixa). Des d'allí es desplaça cap a Benidorm i continua per la costa fins a arribar al Campello (Alacantí), passant per la Vila Joiosa. Després la carrera gira cap a Busot i Mutxamel, passant per Sant Vicent del Raspeig i Agost. Ja a la comarca de l'Alcoià es puja el port del Maigmó (2a categoria) i per Castalla es va cap al port final, de categoria especial, l'alt de Xorret de Catí, on està la meta.

També et pot interessar