La Lliga Guerreras canvia de format

El títol es decidirà en un play-off entre els huit primers classificats a partir de la temporada que ve

María Flores intenta un llançament a porteria
María Flores intenta un llançament a porteria / Twitter: @cbm_elche

La Lliga Guerreras Iberdrola, que començarà el cap de setmana del 3 i el 4 de setembre, es modernitza. A partir de la temporada que ve el títol de campió de la màxima categoria estatal es decidirà en un play-off entre els huit primers classificats de la fase regular de la competició.

L'Assemblea General de la Federació Espanyola d'Handbol ha aprovat un canvi de format en la Lliga, que comptarà a partir de la temporada que ve amb dotze equips, dos menys que aquesta. En la primera fase, tots els equips s'enfrontaran entre ells a doble volta, i els huit primers classificats disputaran les eliminatòries pel títol, en un format de quarts de final, semifinals i final.

En els quarts de final, el primer classificat jugarà contra el huité, el segon contra el seté, el tercer contra el sisé i el quart contra el cinqué, a doble partit. Els quatre guanyadors es creuaran en les semifinals, que es disputaran al millor de tres partits, i els dos vencedors es disputaran el títol en la final, també al millor de tres partits.

D'altra banda, els quatre últims de la primera fase, disputaran una lliga d'anada i tornada de sis partits, en què arrossegaran tant els punts com els resultats directes obtinguts en la primera fase. Els dos últims classificats després d'aquesta segona fase descendiran a la Divisió d'Honor Plata.

També s'ha aprovat la creació de la Supercopa Ibèrica tant en la categoria masculina com en la femenina, que substituirà les tradicionals Supercopes d'Espanya. Aquesta nova competició es disputarà els dies 17 i 18 de desembre en dues seus encara sense decidir i enfrontarà els campions de Lliga i Copa d'Espanya amb els de Portugal.

La fase final de la Copa del Rei tindrà lloc del 5 al 7 de maig del 2023, mentre que la fase final de la Copa de la Reina, es disputarà del 21 al 23 d'abril.

També et pot interessar

stats