El Llevant FS cau en semifinals contra el Valdepeñas

L'equip entrenat per Diego Ríos perd 2 a 5 i s'acomiada de la final, després d'eliminar el vigent campió, el Barça.

VÍDEO | El Llevant FS cau en semifinals contra el Valdepeñas

El Llevant FS ha disputat la segona semifinal del play-off exprés pel títol de Primera Divisió contra el Viña Albali Valdepeñas. Després d'eliminar el vigent campió, el Barça Lassa, en quarts de final per 2 a 3, els jugadors entrenats per Diego Ríos es jugaven a Màlaga el pas a la final. El triomf ha sigut, finalment, per al conjunt castellanomanxec amb un marcador de 2 a 5 en un partit vibrant en què els granota han lluitat fins al final, pressionant i sense estalviar cap esforç en una competició històrica. Però el Llevant, que només havia pogut entrenar catorze vegades després del confinament, ja havia fet història arribant fins ací i enfrontant-se al tercer classificat de la lliga regular en semifinals.

Els dos equips eixien a la pista amb intensitat, tot i que el pes del partit l’ha portat el Valdepeñas des del començament. El Viña Albali s'avançava per partida doble amb només cinc minuts de joc. Un gol de Catela i un altre de Rafael Rato feien que Diego Ríos demanara ja temps mort per tal de donar ànims als jugadors llevantinistes. Abans del descans, un penal de Catela sobre Cuzzolino, a favor del Llevant, donava una oportunitat que era ben aprofitada pels granota, que han retallat distàncies amb un gol de Pedro Toro. Però el Llevant ha pagat cares les errades en defensa, que poc després veien com de nou els manxecs posaven distància en el marcador (1-3) amb el gol de Buitre.

En la represa, el Llevant necessitava de nou 3 gols per a poder arribar a la final al pavelló Martín Carpena de Màlaga. Cuzzolino continuava acostant-se a porteria i arribava a tocar el pal en el minut 5 del segon temps. El domini del baló estava ara de part dels granota. Una falta de Juanan a Cuzzolino permetia a l'argentí un altre llançament, ara a baló parat des de la línia de 10 metres, però el baló no volia travessar els pals i tornava a estavellar-se en el pal d'Edu. El 2 a 3 li arribava al Llevant en una jugada magistral de Maxi Rescia i de Pedro Toro.

En un atac a la desesperada, Diego Ríos li posava a Cecilio la samarreta de porter per a acarar els últims minuts de partit. Però Chino afegia encara més distància en el marcador i anotava a porta buida el 2 a 4 per al Valdepeñas, que encara afegiria un gol més per a arredonir el 2 a 5 final.

El somni de la final per al Llevant s'acabava així a Màlaga, però deixa la temporada 2019/2020 per al record de l'afició granota. La divisió de futbol sala llevantinista aconsegueix una gesta històrica, amb la millor posició de l’equip en Primera Divisió i consolida el projecte impulsat per Manolo Bueno i Quico Catalán, que ha acompanyat l'equip en la semifinal de Màlaga.