El Llevant assalta el Palau i es queda a un pas del títol

L'equip granota serà campió si guanya diumenge a Paterna el Barça després d'endur-se el primer partit en els penals

Fede, en una acció del partit
Fede, en una acció del partit / Twitter: @LUDfutbolsala

El Llevant ha guanyat el Barça al Palau Blaugrana i ja està a només un triomf d'alçar el primer títol de la seua història. La primera oportunitat serà diumenge al pavelló municipal de Paterna. L'equip granota ha superat els catalans en la tanda de penals gràcies a una actuació estel·lar de Fede, que ha parat tres llançaments.

El Barça ha eixit en tromba, però s'ha topat amb un Fede incommensurable. El porter del Llevant ha parat fins a dos llançaments en una triple ocasió dels catalans, però no ha pogut fer res per evitar el gol de Ferrao. A poc a poc, els granotes s'han tret la pressió de damunt i han començat a arribar a la porteria defesa per Dídac. Roger Serrano, un exblaugrana, ha posat la igualada en el marcador en l'equador de la primera part. I, en una acció d'estratègia, Rafa Usín, ha culminat la remuntada. Els locals han buscat l'empat abans del descans, però els pals i Fede ho han evitat.

En la represa el Barça ha eixit decidit a buscar l'empat i ha aconseguit el control de la pilota. Fede ha continuat desbaratant les ocasions dels catalans, però, novament, Ferrao ha perforat la porteria granota. I amb el 2-2 s'ha arribat als minuts finals del duel. El Llevant ha sigut valent i Diego Ríos ha buscat la victòria amb porter-jugador. Però el marcador ja no s'ha mogut i el partit se n'ha anat a la pròrroga.

El Llevant ha seguit atacant de cinc en el temps extra i a punt ha estat d'aconseguir el premi del gol, però el llançament de Rafa Usín ha acabat al travesser. Ni uns ni altres han sigut capaços de marcar i el guanyador del primer partit de la final s'ha hagut de decidir en la loteria dels penals.

Novament, Fede ha sigut l'heroi. El porter granota ha aturat tres llançaments i el Llevant s'ha endut el triomf (4-5). Ara només una victòria els separa del títol de Lliga.