Lidón Muñoz, una nadadora de rècord

La nadadora castellonenca, del Club Natació Sant Andreu, ha batut dos rècords d'Espanya en 50 i 100 metres lliures en l'últim campionat nacional.

Lidón celebra el rècord de 50 metres obtingut en el Campionat d'Espanya de natació
Lidón celebra el rècord de 50 metres obtingut en el Campionat d'Espanya de natació / @lidonzuela

Tres ors, una plata i dos rècords d'Espanya són el bagatge amb què la nadadora castellonenca Lidón Muñoz, del Club Natació Sant Andreu, ha tancat la seua participació en el Campionat d'Espanya celebrat a Màlaga. Aquests registres la converteixen en la millor velocista de la història d'Espanya. "En els dos últims anys he tingut una progressió contínua, encara que treballe per a seguir millorant. Sens dubte, estic en el millor moment", diu Lidón.

A colp de rècord

Des del primer dia, la nadadora ha demostrat que pensava lluitar per tot en el campionat. De fet, en les primeres participacions ja va haver de complir amb el ritual de tocar la campana quan s'aconsegueix un rècord nacional. Si fa tres setmanes va batre el rècord d'Espanya en 50 metres lliures amb un temps de 25 segons i 31 centèsimes, en la seua primera cursa a Màlaga ha superat la seua pròpia marca, amb un crono de 25 segons i 21 centèsimes. Dos registres històrics, que ningú havia batut des de l'etapa dels banyadors de pell de tauró o poliuretà, ara prohibits. "Han sigut dos rècords superimportants per a mi, ja que ningú ha nadat més ràpid", explica la nadadora. 

Però la sorpresa, fins i tot per a ella, ha arribat amb els 100 metres lliures, en què ha superat el registre de Fàtima Gallardo del 2014, amb un temps de 54 segons i 48 centèsimes. "Realment ha sigut molt impactant. Vaig fer una carrera redona, amb una marca molt bona que dóna peu a fer coses internacionalment. Ser la més ràpida també en 100 lliures em sembla al·lucinant", se sincera una emocionada Lidón.

A banda dels rècords, Lidón també ha fet parlar en altres especialitats, com ara la plata en 200 metres lliures i l'or en 50 papallona, amb què ha tancat el campionat.

Objectius a la vista 

La nadadora castellonenca, que forma part del Projecte FER i Endavant Vila-real, té ara en el punt de mira els Jocs Olímpics del Mediterrani i els Campionats Europeus Absoluts, que es disputaran aquest estiu a Glasgow del 3 al 12 d'agost, una cita que li fa una il·lusió especial. Tot i que a Màlaga no va aconseguir les tres marques mínimes requerides, la Federació ha reconegut els bons registres del Campionat d'Espanya. "Crec que les marques aconseguides són prou bones per a poder anar-hi. M'encanta poder viure una experiència com eixa en una piscina de 50 metres", reconeix Lidón. A més de nadar els 50 i els 100 metres lliures, la castellonenca participarà en el 4x100 i 4x200 lliures. La resta de l'expedició que ha aconseguit la mínima està formada per Jessica Vall, Mireia Belmonte, Jimena Pérez, Marina García, Hugo González i Joan Lluis Pons.

També et pot interessar

stats