Laura Méndez aconsegueix la mínima olímpica en la Mission Marathon

L'atleta d'Almussafes debutava en la distància en la carrera que s'ha disputat a l'aeroport de Twente (Països Baixos)

Laura Méndez, durant la prova
Laura Méndez, durant la prova / Twitter: @atletismeFACV
Ximo Tamarit
18 d'abril 2021 - 15:57

L'atleta d'Almussafes Laura Méndez, del Platges de Castelló, ha aconseguit la mínima olímpica en la Mission Marathon, amb la segona millor marca de la història d'una debutant espanyola en la prova de la marató.

El crono s'ha detingut en 2 hores, 29 minuts i 28 segons. Són dos segons, tan sols dos segons, per davall del temps exigit per a una mínima olímpica que semblava inabastable. Aquesta és l'escassa diferència entre aconseguir-ho o no aconseguir-ho. I ella, que abans de córrer volia convertir-se en maratoniana, ara pot dir que és maratoniana i olímpica.

Laura és l'actual plusmarquista autonòmica dels 1.500 metres. Després d'una llarga trajectòria en la pista de tartà, l'atleta nascuda a Almussafes, però resident al Port de Sagunt, ha evolucionat cap a l'asfalt i la llarga distància. Abans d'ella, en aquest cicle olímpic, tan sols Marta Galimany i Elena Loyo habien obtingut el dret a córrer en la prova de Sapporo (la marató es disputarà a la ciutat del nord del Japó i no a Tòquio). Laura Méndez completa el trident.

L'equip espanyol en la marató olímpica femenina disposava de tres places i, fins aquest matí, només dues dones s'havien guanyat el dret a formar-ne part. Si abans del 31 de maig, cap altra atleta espanyola aconsegueix la mínima exigida per la Federació Internacional (almenys 2 hores, 29 minuts i 30 segons) l'equip quedarà com està: Marta, Elena i Laura. 

La Mission Marathon, una prova inèdita, única i atípica, s'ha disputat sobre l'asfalt de l'aeroport de Twente (Països Baixos). Una cita creada i organitzada, únicament, perquè els atletes d'elit convidats intentaren abastar una marca, una mínima olímpica, que els classificara per als jocs. Per cert, a banda de la novena posició de Laura Méndez en la categoria femenina, cal destacar la victòria d'Eliud Kipchogue en homes, amb 2 hores 4 minuts i 30 segons. Lluny del seu rècord mundial.

També et pot interessar

stats