L'Open Britànic permetrà jugar els afins a la 'Superliga' saudita

Sergio García podrà ampliar el seu rècord nacional de 'majors' jugats

Sergio Garcia, un dels jugadors que participa en el LIV Invitational
Sergio García, un dels jugadors que participa en el LIV Invitational

El Royal & Ancient Club de St Andrews, que organitza l'Open Britànic, ha anunciat aquest dimecres que permetrà competir els golfistes que s'hagen unit al LIV Invitational, la coneguda com a Superliga saudita.

D'aquesta manera, l'últim major de la temporada segueix els passos del US Open, celebrat la setmana passada i que també va deixar competir els golfistes que han deixat el circuit americà per a apuntar-se al projecte saudita. Aquesta decisió es desmarca del PGA Tour, que fa dues setmanes va anunciar la suspensió de les llicències d'aquells que participen o participen en el futur en el LIV.

Figures com Phil Mickelson, Dustin Johnson i Sergio García van participar en la primera edició del LIV, que es va disputar a principi de juny a Londres, mentre que uns altres com Bryson DeChambeau i Brooks Koepka, guanyadors del Grand Slam, jugaran el pròxim esdeveniment a Portland a la fi d'aquest mes.

L'atractiu de la Superliga es basa en premis molt més sucosos que els de l'actual PGA, a més de molts menys esdeveniments per temporada i un futur assegurat, ja que PIF, el fons públic d'inversió de l'Aràbia Saudita, s'ha compromés a finançar aquest torneig almenys fins al 2024.

Per a fer-se una idea de la magnitud de l'esdeveniment, cada prova del LIV reparteix un pot de 25 milions d'euros, més que el campionat millor premiat del PGA, el The Players.

Davant aquesta situació i vista la fugida de golfistes, la PGA s'ha compromés a augmentar els premis i a establir noves recompenses per als jugadors que acaben entre els 50 primers del rànquing.

També et pot interessar

stats