L'Handbol Elx, a la vora de la glòria

Una nova exhibició de Nicole Morales, MVP del partit amb 12 parades, ha portat a l'Elx ha avançar-se en l'eliminatòria.

Una victòria diumenge a Màlaga, li donaria l'històric títol.

Les jugadores de l'Elx celebren la victòria en el primer partit de la sèrie
Les jugadores de l'Elx celebren la victòria en el primer partit de la sèrie / Twitter: @cbm_elche

Nicole Morales no ha baixat l'efectivitat en el primer partit de la fase final. 12 parades més per a permetre a l'Atticgo Handbol Elx guanyar el primer partit (24-23) i posar-se per davant en l'eliminatòria. Una victòria a Màlaga li permetria guanyar el primer títol de Lliga de la seua curta història. També Alexandra Do Nasciment ha sigut clau, amb 5 gols, tres en els últims minuts. La veterana Núria Andreu, que ha mantingut l'equip en els pitjors minuts, és la tercera pota d'una victòria, com diu el seu tècnic, "a lo Elx".

Partit igualat en què les defenses han dominat. A més, les dues porteres Mercedes Çastellanos, la internacional espanyola, i de Nicole Morales, molt encertada com en totes les sèries finals. La central internacional Silvia Arderius i la central franjaverda, Núria Andreu, claus en els seus equips. A més de les defenses, Atticgo Elx ha llançat fins a quatre balons als pals, dos des dels set metres. Això i els gols d'Arderius, a més de la seua direcció, han sigut claus perquè les jugadores de Joaquín Rocamora no hagen arribat amb avantatge en el marcador (10-10).

El partit no ha canviat en la segona part. Això sí, el cansament ha començat a obrir més espais entre dos dels equips que millor defensen de la Lliga Guerreras. La tercera exclusió de Danila So Delgado ha sigut un moment complicat, perquè suposava perdre un valor ofensiu important. De fet, la falta d'encert de Danila (2 gols), i la neerlandesa Tessa Van Zijl, clau en la semifinal contra Bera-Bera, que no ha marcat cap gol, han abaixat un poc les opcions de les il·licitanes.

Amb el 20-20, tres gols d'Alexandra Do Nascimento, han permés un avantatge que, al remat, ha sigut decisiu (23-20). Costa del Sol ha reaccionat, i s'ha posat a un gol (23-22) amb un gol de Rocío Rojas. Rocamora ha demanat un temps mort quan faltaven 46 segons. Núria Andreu ha liderat un atac i ha fet el gol que ha decantat el marcador per a les de les franjaverdes. El gol final d'Estela Doiro ha maquillat el resultat (24-23).

La festa ha començat a l'Esperanza Lag, que ha penjat el cartell de no hi ha entrades, amb les quasi dues mil persones que han disfrutat amb una victòria històrica.