L'Handbol Elx jugarà la fase final de la Copa de la Reina

El Morvedre ha estat a punt d'acompanyar les franjaverdes, però ha caigut en la pròrroga contra el Granollers

Zaira Benítez fa un llançament a porteria
Zaira Benítez fa un llançament a porteria / Twitter: @cbm_elche

L'Handbol Elx s'ha classificat per a jugar la fase final de la Copa de la Reina en véncer 20-22 el Porriño en la segona fase de la competició. L'equip franjaverd serà l'únic representant valencià en la cita de Màlaga, que es jugarà del 21 al 23 d'abril, després de la derrota en la pròrroga del Morvedre contra el Granollers (26-27).

L'Elx ha portat la iniciativa des del primer minut de joc i han anat sempre per davant en el marcador. La primera part ha acabat amb una renda de quatre gols per a les visitants (8-12), però les gallegues no s'han rendit i han aconseguit empatar a 16 en l'equador del segon acte. Amb un parcial de 0-3, les franjaverdes han tornat a distanciar-se, però el Porriño ha tornat a reaccionar i tot s'ha hagut de decidir en els instants finals. Dos gols de Do Nascimento i un de Celia Guilabert han acabat amb les esperances de les locals i han certificat el bitllet a Màlaga de les il·licitanes, que ja van guanyar aquest títol el 2021.

El Morvedre es queda a les portes

Un altre equip valencià, el Morvedre, de la segona categoria estatal, es jugava el pas als quarts de final de la Copa de la Reina contra un rival de la Lliga Guerreras, el Granollers. I el ben cert és que les del Camp de Morvedre han estat molt prop d'obrar el miracle. Les saguntines han forçat la pròrroga contra les catalanes, però han acabat cedint per un ajustat 26-27.