L'Handbol Elx es fa fort fora de casa (22-25)

L'equip de Joaquín Rocamora ha obtingut contra el Porriño el quart triomf com a visitant en la Lliga Guerreres

Celia Guilabert fa un llaçament a porteria
Celia Guilabert fa un llaçament a porteria / Twitter: @cbm_elche

L'Elx ha aprofitat la inèrcia positiva de la classificació per als quarts de final de l'EHF European Cup per a guanyar també el primer partit de la Lliga Guerreres després de l'aturada pel Mundial d'handbol. L'equip entrenat per Joaquín Rocamora ha vençut en la pista del Porriño 22-25, en la tornada a la competició estatal dos mesos després.

Les il·licitanes han començat millor i, gràcies a una fèrria defensa, s'han escapat en el marcador en l'equador de la primera part (2-7). Però la reacció de l'equip local ha deixat el marcador en un ajustat 10-11 en el descans.

En la represa, l'Elx ha tornat a agafar un còmode avantatge (13-16), però el Porriño ha reduït distàncies novament i s'ha arribat als cinc últims minuts amb un ajustat 20-21. Les jugadores de Joaquín Rocamora no s'han intimidat i han acabat assegurant el triomf (22-25). La valenciana Elena Martínez, fitxada aquest hivern, ha sigut la més destacada amb sis gols.

Aquesta és la quarta victòria de lliga de les il·licitanes a domicili, per les només dues aconseguides a casa. Ara l'assignatura pendent és millorar al pavelló de Carrús per a continuar escalant posicions.

El Morvedre planta cara al líder

L'Handbol Morvedre ha somiat durant bona part del partit sumar algun punt contra el líder destacat de la categoria, el Bera Bera. Però a l'equip de Vicent Sos se li ha acabat la benzina en el minut 45 i ha perdut de manera clara, però injusta (20-30).

Després d'una gran primera part, el Morvedre se n'ha anat per davant en el marcador al descans (13-12). En la represa, les jugadores de Vicent Sos han mantingut el bon nivell i han ampliat l'avantatge (14-12). Fins i tot han disposat de diversos atacs per a augmentar la renda, però no han estat encertades en la porteria. Un parcial de 0-6 favorable a les donostiarres en l'equador de la segona part ha trencat el duel. El marcador final, 20-30, no ha fet justícia al partit de les saguntines. El Morvedre ha encaixat menys gols en 40 minuts (14), que en els últims 20 (16). Fiorella, amb huit gols, ha sigut la millor jugadora local.