L'Handbol Elx, campió de l'EHF European Cup

L'equip de Joaquín Rocamora ha tornat a derrotar el Michalovce (22-28) i conquista el primer títol europeu de la seua història

Les jugadores il·licitanes, amb el trofeu de campiones
Les jugadores il·licitanes, amb el trofeu de campiones / Handbol Elx

L'Handbol Elx ha fet història. L'equip franjaverd s'ha proclamat campió de l'EHF European Cup, la tercera competició continental, després de tornar a derrotar el Michalovce en la tornada de la final (22-28), disputada a terres eslovaques.

L'equip entrenat per Joaquín Rocamora no ha especulat en cap moment amb el marcador del partit d'anada (22-20) i ha eixit decidit a tornar a guanyar. L'Elx a penes ha estat uns segons per davall en el marcador i mai ha vist perillar l'eliminatòria, que ha dominat amb molta més contundència de l'esperat.

Les defenses s'han tornat a imposar clarament als atacs, però, sobretot, la pressió asfixiant il·licitana ha col·lapsat el joc de les eslovaques, que no han trobat la manera de batre Nicole Morales. El Michalovce ha tornat a arriscar per a jugar amb superioritat en cada atac, però, a diferència de l'anada, les de Rocamora han aprofitat l'avinentesa per a marcar diversos gols a porta buida i anar-se'n al descans amb una renda de cinc gols (10-15).

Tot i la reacció local en la represa (19-22), les franjaverdes han tingut el partit controlat en tot moment. Fins i tot, Rocamora ha pogut administrar els minuts de les seues jugadores en el tram final, pensant ja en el següent repte, la final del play-off pel títol de la Lliga Guerreras.

Este títol és el tercer del club il·licità i el primer europeu, després de la Copa de la Reina del 2021 i la Supercopa d'Espanya del 2022. I podria no ser l'últim de la temporada, ja que les franjaverdes disputaran la final del play-off pel títol de la Lliga Guerreras Iberdrola contra el Bera Bera.

L'EHF European Cup és el quint títol europeu que aconsegueix un equip femení valencià, després de la Copa d'Europa (1997), la Supercopa d'Europa (1997) i la Recopa d'Europa (2000) de l'Osito l'Eliana i la Lliga Europea de l'EHF del Ferrobús Mislata (2000). En total, és el sèptim títol de l'handbol valencià, ja que en categoria masculina l'Handbol Alacant va guanyar la Recopa d'Europa el 1980 i l'Avidesa Alzira va conquistar la Copa EHF el 1994.

També et pot interessar

stats