L'espectacle del patinatge xou

Més de 700 patinadors de 14 comunitats autònomes han competit a Alcoi en el Campionat d'Espanya de Grup Xou.

El Reus Esportiu s'ha proclamat campió d'Espanya per quinta vegada
El Reus Esportiu s'ha proclamat campió d'Espanya per quinta vegada / Federació Espanyola de Patinatge

Els més de 700 participants de 14 comunitats autònomes que han competit han concorregut en les categories de quartet i juvenil. És l'octava edició i la tercera vegada consecutiva que se celebra a Alcoi. 

Els clubs catalans són els dominadors d'aquesta modalitat de patinatge artístic en la qual es valora la coreografia, l'originalitat, els moviments, la tècnica i l'harmonia, sempre en conjunt, mai de manera individual. 

Un esport que combina l'espectacle, la música i desplega la facultat artística a la pista dels que practiquen el patinatge sobre rodes.

El Reus, guanyador en categoria juvenil

En categoria juvenil, el Reus Esportiu s'ha proclamat campió d'Espanya per quinta vegada amb el seu espectacle Long Dong. Les setze patinadores de l'equip han fet un espectacle dinàmic de gran qualitat tècnica, amb molta velocitat, ritme i seqüències de passos que ocupen tota la pista.

Els quatre primers classificats en juvenils són clubs de la Federació Catalana. 

En quartets s'ha imposat el Foment Cardoní de Catalunya i el Montemar d'Alacant, amb el xou Resiliència ha aconseguit la posició tretze.

Una modalitat arrelada a la zona d'Alacant

El Montemar d'Alacant és un dels pioners en el grup xou a la Comunitat Valenciana, com també el Patí Alcodiam d'Alcoi, el Club de Patinatge Artístic d'Alcoi, el de Cocentaina o el de Muro. Una zona on es concentra la majoria d'equips de referència en aquesta modalitat artística. 

Coincidint amb el Campionat d'Espanya, se celebra el Trofeu Ciutat d'Alcoi. El públic ha omplit les grades de la pista central del poliesportiu, i tot indica que Alcoi tornarà a ser l'any que ve l'organitzador del Campionat d'Espanya del Grup Xou.

També et pot interessar

stats