L'Elx colpeja primer en la final de l'EHF European Cup (22-20)

L'equip franjaverd defendrà una renda de dos gols en la tornada en terres eslovaques

Tessa Van Zijl, en una acció ofensiva
Tessa Van Zijl, en una acció ofensiva / Twitter: @cbm_elche

L'Handbol Elx ha derrotat 22-20 el Michalovce en l'anada de la final de l'EHF European Cup disputada al pavelló Esperanza Lang, i que ha oferit en directe la tele d'À Punt. Les franjaverdes hauran de defendre una renda de dos gols en la tornada, que es disputarà divendres que ve en terres eslovaques, per a proclamar-se campiones.

Les defenses s'han imposat clarament als atacs en un partit molt igualat que s'ha decidit per xicotets detalls. L'equip de Joaquín Rocamora ha començat millor i s'ha avançat en el marcador (5-3). Les visitants han reaccionat i han aconseguit una renda de tres gols poc abans del descans (7-10). Però les il·licitanes no han abaixat els braços i han aconseguit empatar novament el duel a la fi del primer temps (10-10).

La igualtat ha sigut la tònica durant tota la segona part. De fet, quan faltaven cinc minuts, el marcador reflectia un empat a 19. Però un parcial de 3-0 ha permés a les franjaverdes aconseguir el màxim avantatge del partit a només un minut pel final (22-19). L'exclusió de María Flores ha fet arriscar Joaquín Rocamora, que ha jugat un dels últims atacs sense portera. Però l'estratègia no li ha funcionat perquè el Michalovce ha retallat distàncies en una contra.

L'Elx ha colpejat primer, però tot es decidirà divendres que ve, a les 18:00 hores, en la tornada en terres eslovaques. El partit es podrà tornar a veure en directe per la tele d'À Punt, amb la narració de Dani Hermosilla i els comentaris de Patxi Martí.