L'atletisme valencià es penja catorze medalles en el Campionat d'Espanya de Torrent

Quique Llopis, en 110 metres tanques, Carmen Ramos, en heptatló, i Pablo Torrijos, en triple salt, han guanyat l'or

Quique Llopis, Pablo Torrijos i Carmen Ramos
Quique Llopis, Pablo Torrijos i Carmen Ramos / Twitter: @atletismeFACV

La delegació valenciana ha aconseguit catorze medalles en el Campionat d'Espanya d'Atletisme, que s'ha disputat a Torrent. En total, han sigut tres ors, set plates i quatre bronzes.

Torrijos, Ramos i Llopis, medalla d'or

La primera medalla d'or l'ha guanyada Pablo Torrijos en la prova de triple salt, amb una marca de 16,24 metres. L'atleta de Castelló de la Plana s'ha imposat al també valencià Víctor Ruiz, que s'ha penjat la plata.

Carmen Ramos ha aconseguit el segon títol per a l'atletisme valencià en la prova d'heptatló. L'atleta de Benicàssim, amb una puntuació de 5.744 punts, s'ha imposat a Andrea Medina.

L'atleta de Bellreguard Quique Llopis s'ha penjat l'última medalla d'or valenciana en la prova de 100 metres tanques. Aquesta prova també ha deixat una medalla de bronze per al castellonenc Kevin Sánchez.

Set plates

A més de la plata de Víctor Ruiz, la delegació valenciana n'ha aconseguit sis més. L'atleta de Burundi resident a Castelló de la Plana Thierry Ndikumwenayo s'ha penjat la plata en la prova de 5.000 metres; el valencià Víctor Ruiz ha acabat segon en 3.000 metres obstacles; el benicassut Jorge Dávila ha guanyat la plata en decatló; l'oriolana Carmen Marco s'ha penjat la plata en 100 metres; la benicarlanda Cristina Ferrando ha acabat segona en salt d'alçada, i la valenciana Paula Blanquer ha aconseguit la plata en 100 metres tanques.

Quatre bronzes

A banda del bronze de Kevin Sánchez, l'atletisme valencià n'ha sumat tres més: el de la gandienca Gema Martí en martell, el de la valenciana Fátima Diame en triple salt i el de l'onilenc Eusebio Cáceres en salt de llargada.

Rècord del Platges de Castelló

El Platges de Castelló, que ha guanyat el títol per clubs, ha aconseguit a Torrent el rècord de medalles en un campionat d'Espanya a l'aire lliure, amb 28 (9 ors, 10 plates i 9 bronzes).

El Campionat d'Espanya d'Atletisme tornarà l'any que ve a la Comunitat Valenciana. La Federació Espanyola d'Atletisme ha anunciat que la Nucia serà la seu d'aquesta cita, que tindrà lloc del 28 al 30 de juny del 2024.